To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA5A/W 2.5] miska olejowa

rogallo - 27-07-2009, 23:28
Temat postu: [EA5A/W 2.5] miska olejowa
witam.
ruda przezarla mi moja miske olejowa, caly dzien szukalem jakiegos zamiennika i jedyne co znalazlem to cos takiego

jako ze kompletnie sie na tym nie znam, prosze o porade czy to cos sie nada, czy mam szukac dalej?
z gory dziekuje

Anonymous - 28-07-2009, 00:53

szukaj dalej to cus to to samo jakbys swoja pospawal. jak nie znajdziesz to napisz do mnie bo mam lecz niechetnie chce sprawny silnik lupac sam rozumiesz
rogallo - 28-07-2009, 03:30

problem w tym ze nikt nie chce calych silnikow lupac :( oczywiscie sie specjalnie nie dziwie ;)
przelecialem wczoraj wszystkie aukcje z czesciami na allegro, i niestety tylko to to wyniklo. oczywiscie zamiennikow nie ma. nawet oslawiony japaneze sie poddal w temacie. taka karma uzytkownikow rekinow, chcez miec w miare nietypowy samochod to licz sie z problemami z czesciami :D
... a tymczasem zegar tyka i olej znika
no nic, szukam dalej. dzieki, dobrze ze zapytalem

KaWu - 28-07-2009, 07:28

rogallo, a nie lepiej pospawać miske :?: Przeciez pewnie na spodzie ci przerdzewiala a raczej sie przetarla.
rogallo - 28-07-2009, 11:46

nie sadze zeby to bylo mozliwe. naprawde jest dosc ostro zjedzona, i w kilku miejscach podejrzewam nowe przecieki wkrotce. wole zmienic na cos pewnego jak mam byc szczery

[ Dodano: 28-07-2009, 20:51 ]
cos takiego udalo mi sie znalezc. zdjecie malo dokladne, ale na pierwszy rzut oka wyglada duzo lepiej?

cena wprawdzie dosc spora, ale chyba sie zdecyduje

Anonymous - 28-07-2009, 22:28

zdecydowanie lepsza, zdecydowanie
Owczar - 30-07-2009, 11:12

rogallo, przed założeniem wyczyść ją porządnie z rdzy, zabepiecz antykorozyjnie i pomaluj. Powinno być ok. Swoją drogą strasznie korodują te miski w Galu. W moim TD jest strasznie pogięta i rdza też wychodzi. Trzeba się tym zainteresować skoro tak ciężko o nową/używaną.
pablo diablo - 30-07-2009, 12:18

i w moim jest pordzewiała strasznie szukam juz na auto złomie używanej bo nowa to zabójcza cena czy jak sie wymienia taka miske potrzebna jest jakas uszczelka ???
Owczar - 30-07-2009, 12:19

Pasta uszczelniająca. Z tego co mi mówił Japaneze, nie ma uszczelek.
rogallo - 31-07-2009, 00:28

problem polega na tym ze nikt nie zdecydowal sie na robienie zamiennikow. a z miskami jest taki klopot, ze sprzedanie miski przez szrot wlasciwie przekresla sprzedanie calego silnika. i tu jest pies pogrzebany. bo przeciez nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie nawet sie pytal ile to kosztuje w aso.
ale bez przesady. da sie znalezc. mi to zajelo 2 dni ale w koncu znalazlem. a juz po fakcie sie okazalo ze moglbym miec i nastepne.
dzisiaj dostarczyl mi ja kurier, moze nie jest idealna, troche rdzy juz bylo, ale oczyscilem, pomalowalem i teraz jest cacy

klaku - 01-08-2009, 15:07

jakby ktos cos potrzebowal z uszkodzonego silnika to prosze pytac bo mam taki w kturym sie panewki poobracaly
pablo diablo - 27-02-2010, 14:40

Podpinam sie pod temat. szukam tej miski bo moja to sama rdza i ciężko idzie zastanawiam sie czy z innego modelu by spasowała np z carizmy orjetuje sie kto ?
robertdg - 27-02-2010, 14:51

pablo diablo, nie spasuje z Carismy.
pablo diablo - 11-03-2010, 23:43

wiec szukam innego rozwiązania. czy do mojego galanta 99 rok 2.0 gls podpasuje miska z innych modeli młodszych o większej pojemności itp?
robertdg - 12-03-2010, 09:36

pablo diablo napisał/a:
czy do mojego galanta 99 rok 2.0 gls podpasuje miska z innych modeli młodszych o większej pojemności
Nie podejdzie ze względu na lustrzane odbicie silnika, a co za tym idzie korek spustowy oleju byłby z przodu a nie z tyłu miski.