Carisma - Ogólne - [Carisma] Mocowanie belki przedniego zderzaka
Jaro1974 - 28-07-2009, 23:59 Temat postu: [Carisma] Mocowanie belki przedniego zderzaka Nie wiem czy ten temat był poruszany na forum ale zapytam - w jaki sposób mocowana jest belka wzmacniająca przedniego zderzaka. A pytam dlatego ponieważ stosunkowo niedawno stwierdziłem jej brak . I pewnie dalej bym tak jeździł gdyby nie fakt iż lampy przeciwmgielne są do tejże belki przykręcane. Z góry dzięki za wszelkie informacje.
ZEROSUPER - 29-07-2009, 00:05
Przedliftowa:
Belka stanowi część zderzaka, jest to blacha łącząca atrape z zderzakiem. Mocowana na 5 spinek, 5 śrub i 4 zatrzaski do zderzaka oraz na cztery śruby w podłóżnice.
Poliftowa:
Nie jest mocowana do zderzaka tylko cztery śruby w podłóznice.
Chooper - 29-07-2009, 00:06
belka jest na 4 śrubach mocowanych od spodu w podłużnice (od dołu widać otwory w podłużnicach). A ponadto jest przymocowana do zderzaka, tak, że praktycznie nie ma sznas zdjęcia zderzaka tak, aby belka została na aucie (belka spina razem zderzak i atrape i tych śrub nie da się odkręcic, bez zdjęcia zderzaka z belką.
Jak Ci sie trzyma sam zderzak i atrapa do auta bez belki ???
ZEROSUPER - 29-07-2009, 00:36
Chooper napisał/a: | Jak Ci sie trzyma sam zderzak i atrapa do auta bez belki ??? |
Super Glue
A zapewne jest to wersja przedliftingowa i faktycznie ta belka jest strasznie skromna i można ją przeoczyć
Jaro1974 - 29-07-2009, 07:51
Powiem szczerze że sam się dziwię temu ale faktem jest że się trzyma i ma się dobrze. Ale czas to zmienić . Od poniedziałku zabieram się za gruntowny przegląd miśka i wszystkie niedociągnięcia zamierzam usunąć.
Anonymous - 29-07-2009, 10:03
Bez belki zderzk trzyma sie na 4 srubach u gory (przy nadkolu i pod migaczami) Na dole pewnie na oslonie.
Jaro1974 - 29-07-2009, 11:01
Belka właśnie została zakupiona i jutro ma do mnie dotrzeć więc będzie wszystko tak jak powinno być. A zderzak faktycznie trzyma się u góry na 4 śrubach i na dole tam gdzie osłona silnika.
Damian79 - 29-07-2009, 21:22
Mam ten sam problem i tez pomału się przymierzam do naprawy. Jedyne po czym u mnie można poznać ze nie ma belki to to ze jest większa szpara między zderzakiem i światłami
Jaro1974 - 30-07-2009, 08:15
Damian79 dokładnie taki sam szczegół jest i u mnie ale sądziłem że była źle złożona po dzwonie (delikatnym i nie za mojej kadencji użytkowania) a teraz dopiero się dopatrzyłem że tu brakuje w sumie bardzo istotnego elementu jakim jest ta belka.
[ Dodano: 03-08-2009, 22:09 ]
No i belka siedzi już na swoim miejscu tak jak fabryka nakazała. a przy okazji zostały zamontowane oryginalne halogeny no i już mi się to podoba. jutro ciąg dalszy prac.
|
|
|