[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Różne opcje grila - design graficzny
PeaceUN - 29-07-2009, 15:05 Temat postu: [EAxx] Różne opcje grila - design graficzny Na prosbe kolegi mitsumaniaka zrobilem mala symulacje kolorow grila - wpadlem rowniez na dosc ciekawy pomysl ale to na koncu posta.
Samochod czerwony z grilami: kolor nadwozia, czarny, chrom
A moj pomysl nawiazuje lekko do mustanga - chyba dzis popytam sie sie wsrod znajomych o technologie i mozliwosc wykonania tego cuda... no chyba ze wam sie nie podoba :/
mlodzianinwawa - 29-07-2009, 15:11
ekhm, ekhm... Serdecznie koledze dziękuję za wkład artystyczny
Osobiście pozwolę sobie jako pierwszemu ocenić jego pracę.
Zatem w kolorze wygląda dobrze Jak mi lakiernik pomaluje za flaszkę to się skuszę.
W czerni - za bardzo się odcina od reszty auta.
Chrom - moim zdaniem - wiocha. (są takie grille zamienniki)
I pomysł - ocenię jako "specyficzny" - moim zdaniem Gal jest idealny taki jaki jest i nie trzeba go poprawiać
pozdrawiam i dziękuje.
PeaceUN - 29-07-2009, 15:13
Ja jako autor wybral bym pomysl bez napisu ale z braku laku chyba wolalbym czarny zamiast koloru lakieru. Ale no wiecie ja moge sie nie znac . Ja tylko grafik jestem.
Hugo - 29-07-2009, 15:31
Napis w atrapie tragiczny.
Owczar - 29-07-2009, 15:34
mlodzianinwawa napisał/a: |
Chrom - moim zdaniem - wiocha. (są takie grille zamienniki)
|
Nie zamienniki, a grille poliftowe.
PeaceUN - 29-07-2009, 15:37
nie mozna powiedzec ze czarny sie zbyt mocno odcina - tworzy linie z czarnym wypelnieniem lamp... tak sadze
mlodzianinwawa - 29-07-2009, 15:39
Owczar napisał/a: |
Nie zamienniki, a grille poliftowe. |
No co Ty? To fabrycznie tak straszyło ? Mówisz o tym ?
http://www.allegro.pl/ite...krata_nowa.html ?
A co do wypełnień lampy - Ono nie jest czarne, a w kolorz oryg. grilla...
Myślę, że chyba bez wymiany na grill od avance i zderzaka, nie ma sensu malować...
Fabryka jednak najlepiej.
Owczar - 29-07-2009, 15:48
Nie mówię o tej podróbce, tylko oryginalnym grillu jak tutaj:
mlodzianinwawa - 29-07-2009, 16:11
No dobra rację masz
Na tym grillu nie wygląda źle
seir - 29-07-2009, 19:57
Dla mnie czarny, albo chrom
spown - 29-07-2009, 20:00
seir napisał/a: | Dla mnie czarny, albo chrom |
Dokładnie, musi się trochę odróżniać od "budy"
Nev-X - 29-07-2009, 21:00
Jak dla mnie najlepszy chrom tyle że w wersji oryginalnej takiej jak Owczar pokazał a nie tej z allegro
Ten z napisem to tak trochę nie bardzo, trzy diamenty z przodu musza byc
Psikus - 29-07-2009, 22:45
Patrzę właśnie w lampy leżące pod biurkiem, i nie mogę się w nich doszukać koloru grilla - jak by nie patrzał, są czarne. czarny grill - trochę ginie,jak by go w ogóle nie było, w kolor wygląda dobrze ale zakładając że samochód dostanie czarne koła i ciemną szybę nie będzie do niczego pasował,za to wtedy czarny grill może zagrać. chrom odpada na starcie. Zostaje więc albo określić się, w którą stronę z tym samochodem pójdziesz a do tego czasu zostawić grill w świętym spokoju
swinks_UK - 29-07-2009, 22:54
Co do lamp: były w dwóch wersjach. Czrny mat (chyba 99% na rynku EU) i srebny metalik - kolor nadwozia (zdarzają się na rynku JP).
A co do grilla.
Duże znaczenie jeszcze ma dolny grill. Mi najbardziej się widzi z wersji SE (duża czarna kratka), ale i zwykły grill przedliftowy jeśli zamalować czarnym matem też będzie pięknie się prezentował z górnym grilem w kolorze nawozia.
Robiłem takie cóś kumplowi w peterborough i wyszło fajnie. Taki agresywny wygląd.
tommyc1 - 30-07-2009, 07:27
mlodzianinwawa napisał/a: | No dobra rację masz
Na tym grillu nie wygląda źle |
A ciekawy jestem czy byś zauważył różnicę gdyby to był grill za 100zł . Bez przesady, pewnie jak sie w rękach obraca jeden i drugi to widac, ale jak już założony, zwłaszcza z tej odległości co na foto, to już jeden pies...
|
|
|