To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Różne opcje grila - design graficzny

PeaceUN - 29-07-2009, 15:05
Temat postu: [EAxx] Różne opcje grila - design graficzny
Na prosbe kolegi mitsumaniaka zrobilem mala symulacje kolorow grila - wpadlem rowniez na dosc ciekawy pomysl ale to na koncu posta.

Samochod czerwony z grilami: kolor nadwozia, czarny, chrom

A moj pomysl nawiazuje lekko do mustanga - chyba dzis popytam sie sie wsrod znajomych o technologie i mozliwosc wykonania tego cuda... no chyba ze wam sie nie podoba :/

mlodzianinwawa - 29-07-2009, 15:11

ekhm, ekhm... Serdecznie koledze dziękuję za wkład artystyczny ;)
Osobiście pozwolę sobie jako pierwszemu ocenić jego pracę.

Zatem w kolorze wygląda dobrze ;) Jak mi lakiernik pomaluje za flaszkę to się skuszę.
W czerni - za bardzo się odcina od reszty auta.
Chrom - moim zdaniem - wiocha. (są takie grille zamienniki)
I pomysł - ocenię jako "specyficzny" - moim zdaniem Gal jest idealny taki jaki jest i nie trzeba go poprawiać :)

pozdrawiam i dziękuje.

PeaceUN - 29-07-2009, 15:13

Ja jako autor wybral bym pomysl bez napisu :) ale z braku laku chyba wolalbym czarny zamiast koloru lakieru. Ale no wiecie ja moge sie nie znac :) . Ja tylko grafik jestem.
Hugo - 29-07-2009, 15:31

Napis w atrapie tragiczny.
Owczar - 29-07-2009, 15:34

mlodzianinwawa napisał/a:

Chrom - moim zdaniem - wiocha. (są takie grille zamienniki)

Nie zamienniki, a grille poliftowe.

PeaceUN - 29-07-2009, 15:37

nie mozna powiedzec ze czarny sie zbyt mocno odcina - tworzy linie z czarnym wypelnieniem lamp... tak sadze
mlodzianinwawa - 29-07-2009, 15:39

Owczar napisał/a:

Nie zamienniki, a grille poliftowe.

No co Ty? To fabrycznie tak straszyło ? Mówisz o tym ?
http://www.allegro.pl/ite...krata_nowa.html ?

A co do wypełnień lampy - Ono nie jest czarne, a w kolorz oryg. grilla...

Myślę, że chyba bez wymiany na grill od avance i zderzaka, nie ma sensu malować...
Fabryka jednak najlepiej.

Owczar - 29-07-2009, 15:48

Nie mówię o tej podróbce, tylko oryginalnym grillu jak tutaj:

mlodzianinwawa - 29-07-2009, 16:11

No dobra rację masz ;)
Na tym grillu nie wygląda źle ;)

seir - 29-07-2009, 19:57

Dla mnie czarny, albo chrom :)
spown - 29-07-2009, 20:00

seir napisał/a:
Dla mnie czarny, albo chrom :)

Dokładnie, musi się trochę odróżniać od "budy" ;)

Nev-X - 29-07-2009, 21:00

Jak dla mnie najlepszy chrom tyle że w wersji oryginalnej takiej jak Owczar pokazał a nie tej z allegro :)
Ten z napisem to tak trochę nie bardzo, trzy diamenty z przodu musza byc :)

Psikus - 29-07-2009, 22:45

Patrzę właśnie w lampy leżące pod biurkiem, i nie mogę się w nich doszukać koloru grilla - jak by nie patrzał, są czarne. czarny grill - trochę ginie,jak by go w ogóle nie było, w kolor wygląda dobrze ale zakładając że samochód dostanie czarne koła i ciemną szybę nie będzie do niczego pasował,za to wtedy czarny grill może zagrać. chrom odpada na starcie. Zostaje więc albo określić się, w którą stronę z tym samochodem pójdziesz a do tego czasu zostawić grill w świętym spokoju
swinks_UK - 29-07-2009, 22:54

Co do lamp: były w dwóch wersjach. Czrny mat (chyba 99% na rynku EU) i srebny metalik - kolor nadwozia (zdarzają się na rynku JP).

A co do grilla.
Duże znaczenie jeszcze ma dolny grill. Mi najbardziej się widzi z wersji SE (duża czarna kratka), ale i zwykły grill przedliftowy jeśli zamalować czarnym matem też będzie pięknie się prezentował z górnym grilem w kolorze nawozia.
Robiłem takie cóś kumplowi w peterborough i wyszło fajnie. Taki agresywny wygląd. :wink:

tommyc1 - 30-07-2009, 07:27

mlodzianinwawa napisał/a:
No dobra rację masz ;)
Na tym grillu nie wygląda źle ;)

A ciekawy jestem czy byś zauważył różnicę gdyby to był grill za 100zł ;) . Bez przesady, pewnie jak sie w rękach obraca jeden i drugi to widac, ale jak już założony, zwłaszcza z tej odległości co na foto, to już jeden pies...