Carisma - Techniczne - Jakim protokołem operuje mój Miś ??
Rob600 - 31-07-2009, 09:54 Temat postu: Jakim protokołem operuje mój Miś ?? Witam znalazłem na allegro.pl takie urządzenie ( http://moto.allegro.pl/it...iej_wytrze.html ) i chciałbym się dowiedzieć czy "zagada" z moim Misiem ??
JBDII czy OBD ???????????
z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam Robert
pawelsonx - 31-07-2009, 12:33
ten kabel służy do diagnozy silnika ten sam efekt osiągniesz zwierając pin 1 i 4 w gnieździe do diagnozy. Nie wiem czy w twoim miśku ale po zastosowaniu odpowiedniego oprogramowania będziesz mógł sprawdzić przyspieszenie od zera do setki . A kasowanie błędów w twoim modelu można zrobić za pomocą klemy. Co do kasowania lampki cheek engine jak nie usunie się usterki to i tak się zapali.
Czyli wydasz ponad 100zł za coś co zrobisz sobie za darmo
Rob600 - 31-07-2009, 13:41
CE mi się nie świeci ale chciałbym posprawdzać wszystko tak dobrze jak się da, szczególnie podczas jazdy bo wtedy coś zaczyna mi się dziać
Anonymous - 31-07-2009, 14:01
Tak, tylko powstaje pytanie, czy po tych wszystkich wykresach, które pojawia sie po podłaczeniu tego cuda, bedziesz potrafił stwierdzic co jest ok, a co nie ?? Miałem przyjemnosc goscic u mnie jednego z forumowiczów z evoscanem, i powiem ze mi osobiscie nic te wykresy nie mówiły. na szczescie kolega jest kumaty jezeli myslisz ze to cudo, samo ci powie to jest zle, a to dobrze, to sie mylisz. Mysle ze jak dołozysz pare groszy, to mozesz miec w ASO pełna diagnostyke i sie dowiesz co jest nie tak
saphire - 31-07-2009, 14:48
Zgadza się - interfejs + soft to tylko narzędzie - takie samo jak młotek czy klucz 13'tka - potrzebny jest jeszcze kumaty użytkownik z odpowiednią wiedzą...
Rob600 - 31-07-2009, 18:12
Bardzo lubię wyzwania
Bawiłem się już podobnym cudem u kumpla i w końcu udało nam się rozgryźć program do jego WW
Gdzie mogę znaleźć informacje dotyczące poruszonego problemu ??
Pozdrawiam Robert
Anonymous - 01-08-2009, 19:15
pawelsonx napisał/a: | ten kabel służy do diagnozy silnika ten sam efekt osiągniesz zwierając pin 1 i 4 w gnieździe do diagnozy. Nie wiem czy w twoim miśku ale po zastosowaniu odpowiedniego oprogramowania będziesz mógł sprawdzić przyspieszenie od zera do setki . A kasowanie błędów w twoim modelu można zrobić za pomocą klemy. Co do kasowania lampki cheek engine jak nie usunie się usterki to i tak się zapali.
Czyli wydasz ponad 100zł za coś co zrobisz sobie za darmo |
łączenie pinów i kody migowe niewiele Ci pomogą gdy
potrzeba zrobić precyzyjny odczyt z czujników w czasie rzeczywistym
Rob600 - 12-08-2009, 11:18
Więc ponowie moje pytanie jakim protokołem gada moje Cari 1,6 16V 1997r ew. z jakim interfejsem będzie działać ?? oto link do aukcji które mają działać z Cari
Czy ktoś może udzielić mi odpowiedzi na temat ?? LINK
Z góry dziękuję za KONKRETNĄ odpowiedz.
Pozdrawiam Robert
Anonymous - 12-08-2009, 14:43
Rob600 napisał/a: | Więc ponowie moje pytanie jakim protokołem gada moje Cari 1,6 16V 1997r ew. z jakim interfejsem będzie działać ?? oto link do aukcji które mają działać z Cari
Czy ktoś może udzielić mi odpowiedzi na temat ?? LINK
Z góry dziękuję za KONKRETNĄ odpowiedz.
|
tu jest wszystko co potrzeba wiedzieć:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40568
Rob600 - 13-08-2009, 11:49
Dzięki wielkie czytam właśnie lekturę
Chyba też kupię taki kabelek i pobawię się trochę z Misiem
Pozdrawiam i dziękuję
|
|
|