To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - przewód od srs pod siedzeniem

maciej_edi - 31-07-2009, 13:07
Temat postu: przewód od srs pod siedzeniem
Witam MM wyczytałem ze ten żółty kabelek pod siedzeniem to od poduchy ok! nie jest do niczego podlączony i mam pytanie czy go tak zostawiali w standardzie czy istnieje mozliwość ze siedzenie było wymieniane a co sie z tym wiąze i walniete auto ?? dodam ze mam wtyczkę od srs i tą szarą od podgrzewania chyba ale nie ma przycisku który by je uruchamiał ??
siwek - 31-07-2009, 13:14

prawdopodobnie masz tylko kable które były montowane standardowo, ewentualnie miałeś poduszki w siedzeniach i ktoś wymienił fotele po ich strzale ale ciężko to teraz ocenić...
maciej_edi - 31-07-2009, 13:18

nie badałem lakieru ale wszyscy z branży moto mówią że nie był trzepnięty wiec mnie to trochę zastanawia a fotel? jak na 200 kkm no i na tyle wyglada ale sie troche zaniepokoilem jak wyczytałem w postach ze fotel mógł być wymieniany
Piwor - 31-07-2009, 13:40

Ja też mam takie kabelki jak i większość użytkowników, choć nie mam SRS'u. Zostaw kabel w spokoju. :)
cns80 - 31-07-2009, 13:41

W MSS kable są w standardzie nawet gdy nie ma bocznych poduszek. W Cari pewnie podobnie.
maciej_edi - 31-07-2009, 13:43

mam nadzieję ze jest tak jak mówisz bo w innym wypadku trochę mnie by ten fakt zasmucił ze coś było grzebane

wielkie dzieki a rade:)

Chooper - 31-07-2009, 13:47

maciej_edi, jaką masz wersję wyposażenia ?? a jak jest z drugim fotelem ? Po liftingu większość carism miała 4xpp
maciej_edi - 31-07-2009, 14:29

drugi fotel jest pusty bez srs a wersja to clasic
:roll:

Jaro1974 - 31-07-2009, 14:50

Ja też mam taki kabelek pod lewym fotelem .Podejrzewam że to jest w standardzie robione a to dlatego iż po co robić kilka różnych instalacji elektrycznych do różnego rodzaju wyposażenia auta. Tak ma być i nie ruszaj go.
maciej_edi - 31-07-2009, 15:07

no nie ruszam nie ruszam i dzieki za info miłego weekendu wam życzę i sprawnej klimy hehe :twisted:
Anonymous - 18-05-2010, 17:38

Chooper napisał/a:
maciej_edi, jaką masz wersję wyposażenia ?? a jak jest z drugim fotelem ? Po liftingu większość carism miała 4xpp

maciej_edi napisał/a:
drugi fotel jest pusty bez srs a wersja to clasic
:roll:

Faktem jest, że większość Carism po FL ma 4xAIRBAG, lecz wersja Classic była dostępna jedynie na biedniejszych rynkach (m.in. Polska) i w ofercie była jedynie jedna poduszka (w kierownicy). Większość Classic'ów w Polsce to krajówki. Cechą charakterystyczną tej wersji wyposażeniowej był także brak lakieru metalizowanego z domieszką perły i jedynie malowanie akrylem, najczęściej ciemnozielonym. ;)