[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Prześwit pod przednim zderzakiem
marmach - 02-08-2009, 14:17 Temat postu: Prześwit pod przednim zderzakiem Mam prośbę o zmierzenie w realu jaki jest prześwit pod przednim zderzakiem w Lancerze (opony 16")?? Wiem, że prześwit auta wynosi 150 mm, ale rozumiem, że mierzone jest to od najniżej położonego elementu, a niekoniecznie musi nim być zderzak. Mam niestety spadzisty zjazd do garażu i ciekawi mnie, czy będę musiał go przerabiać, gdy doczekam się wreszcie odbioru nowego pojazdu. Tak więc gdyby ktoś miał wolną chwilę i miarkę pod ręką to będę zobowiązany. Z góry dzięki. Pozdrawiam.
Anonymous - 02-08-2009, 14:24
marmach, podoba się mi Twoje podejście do sprawy, dopasowujesz wjazd do auta ( misia ) ..... to się nazywa mitsumaniak
krzychu - 02-08-2009, 14:26
ja muszę kiedyś skuć próg w bramie (ocieram środkowym tłumikiem albo katalizatorem cokolwiek tam jest)....
gzesiolek - 02-08-2009, 20:53
marmach, u mnie pod zderzakiem z przodu sa takie dwie plytki przed kolami, ktore okreslaja chyba bezpieczny najazd, czyli jak nimi nie zahaczysz to przejedziesz reszta...
ogolnie siegaja jakies 6cm ponizej lini zwyklego zderzaka bez nasadek aero...
chyba ze pelnia one jakies inne funkcje, ale jeszcze nie odkrylem
April77 - 02-08-2009, 21:32 Temat postu: Re: Prześwit pod przednim zderzakiem Cześć
Ja dziś podjeżdżałem pod górkę i "przyczesałem" (zderzakiem a nie fartuchem). Prawa i lewa strona od spodu zrysowana- dobrze że plastik- wyczyszczę i zamaluje lakierem zaprawkowym. I tak jestem pełen podziwu że nic się nie urwało, bo huk był niezły. Wracając do pytania to przy kołach lancer ma krótkie czarne "fartuchy" które rzeczywiście ograniczają prześwit do 15 cm. Zderzak jest 5 cm wyżej ale jest dość długi i zanim koło najedzie na podjazd to już można zahaczyć . Jutro jak będę się bawił w malowanie to wymierzę i napiszę.
jaca71 - 02-08-2009, 23:32
gzesiolek napisał/a: | chyba ze pelnia one jakies inne funkcje, ale jeszcze nie odkrylem | To jest ekran aerodynamiczny kół przednich
spowiednik - 03-08-2009, 08:01
ja już odłamałem kawałek lewej sztuki, zjeżdżając tyłem z chodnika
dłużej niż rok raczej nie wytrzymają.
April77 - 03-08-2009, 11:15 Temat postu: Re: Prześwit pod przednim zderzakiem U mnie (sedan 16 calowe koła) BEZ OBCIĄŻENIA!!!
prześwit pod "ekranem aerodynamicznym kół przednich " - 15cm
prześwit zderzak przód - 19,5 cm
maksymalna długość zderzaka od kół - 56 cm
a więc jeśli podjazd na odcinku 56 cm nie wznosi się wyżej niż 19,5 cm to wjedziesz
(a przy zjeździe tak samo tylko założenia trzeba "odwrócić")
Pozdrawiam
|
|
|