To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Jak usunąć folię przyciemniającą z tylnej szyby?

eremita - 03-08-2009, 17:25
Temat postu: Jak usunąć folię przyciemniającą z tylnej szyby?
Sciagął ktoś folie z tylnej szyby??? pytam bo mysle by wymienic te folie moim galu bo maja kolor jak denaturat :roll: i załozyć ładne czarne :wink: na wszystkie szyby poza przednia ale boje się że przy zrywaniu tej na tylnej szybie moge popsuć ogrzewanie szyby :?
costa brawa - 03-08-2009, 20:29

nic nie popsujesz - folia sama z siebie powinna zejsc w miare gladko gorzej pozniej z klejem trzeba go myc i myc i myc i myc az do zmycia :D - ja w hondzie mylem troche acetonem (ale niebezpiecznie-plastiki lakier itp ) a pozniej propanolem (najlepszy bo plastikow nie uszkodzisz lakieru tez nie i nie smierdzi tak ) i tez propanol Ci polecam - jak poszukasz to go kupisz (w mielcu np jest sklep co sprzedaje produktu 3M i tam go kupuje)
eremita - 03-08-2009, 21:00

dzieki za odpowiedz:) to musze sie zebrac do zdzierania, kiedys słyszałem ze zwykła woda łatwo zchodzi:)
costa brawa - 03-08-2009, 22:56

u mnie wlasnie nie chcialo .. moze to zalezy od folii i kleju jaki byl na niej - warto sprobowac woda moze pojdzie - ja sie meczylem dobra godzine z tylnia szyba i dwoma trojkatami w Prelude :D
kungfumiszcz - 04-08-2009, 08:00

klej ladnie usuniesz plynem avery surface cleaner (turkusowy). dostepny w sieciach plastics, ewentualnie w sklepach z akcesoriami reklamowymi.
Bartek - 04-08-2009, 13:13

Usuniesz, ale na przeżycie ogrzewania nie licz - w jednym z poprzednich gali zerwałem folię razem z paskami ogrzewania. Dużo zależy od czasu jaki folia jest przyklejona do szyby.
eremita - 04-08-2009, 15:34

no właśnie a skoro zrobiły się fioletowe to pewnie długo juz tam są :?
costa brawa - 04-08-2009, 19:57

to ze sa fioletowe to jeszcze nie oznacza ze zejda - bo widocznie klej byl barwiony (ostanio czytalem o tym na necie ze sa folie barwione w kleju i te drugie - nie pamietam nazwy- ze w laminacie barwione)

a jak Ci sie jedna czy dwie sciezki przerwia to tez nie ma sie co przejmowac - sa te pasty do łaczenia sciezek na szybie w motoryzacyjnym kupisz

HouseM - 06-08-2009, 00:29

Zostaje Ci albo grzanie od strony folii (gorąca woda, suszarka, opalarka) i rwanie po milimetrze lub zakup środka do usuwania folii z szyb samochodowych np firmy Motip Label off lub trochę łatwiej dostępny w Polsce CRC Label OFF (kupisz w sieci sklepów Luna)
jkrzysztof80 - 07-08-2009, 19:17

Masz zamiar sam wymieniać czy jedziesz do jakieś firmy? Jak wybierasz się do jakieś firmy to może zapytaj czy oni ci tego nie zrobią, zawsze to jakieś wyjście :wink: