Sigma/Diamante Techniczne - Podświetlane przyciski sterowania szyb
blizna - 04-08-2009, 23:03 Temat postu: Podświetlane przyciski sterowania szyb Na ostatnim spocie kosior zaraził mnie podświetlaniem tych przycisków. Mam diody oraz przyciski z panelu głównego z drugiej rozbitej Sigmy, jednak nie wiem gdzie wpiąć te diody i jak przełożyć same przyciski. Myślałem że będzie prościej ale nie mogę u siebie znaleźć miejsc do przylutowania. Załączam zdjęcia jak to u mnie wygląda i proszę pomoc
http://picasaweb.google.p...CN_GtJru3fueGA#
lukasz12 - 05-08-2009, 11:16
Rozbiorę u siebie i zobaczę
VirMan - 05-08-2009, 12:00
przecież one są podświetlane...
lukasz12 - 05-08-2009, 12:17
Po stronie kierowcy tylko. Pasażer i tył nie maja podświetleń (w Sigmach). Ale w Diamante też raczej nie bo nie widziałem na schemacie paneli pasażerów diody (a u kierowcy jest narysowana).
A co do punktów do wlutowania to nie znalazłem nic takiego w tych panelach - chyba trzeba będzie sprawdzić gdzie sie pojawia napięcie po przekręceniu kluczyka na ACC i się dolutować.
maniek 442 - 05-08-2009, 14:35
Witam,co do oświetlenia włączników opuszczania szyb temat jest taki ,że na każdym z nich jest tylko namalowane szybki oprócz oczywiście od strony kierowcy.Ja zrobione mam wszystko na niebiesko a przyciski można zamienić oczywiście kosztem kupna panelu sterowania .Wewnątrz mechanizmów znajduje się mały otwór w który można wcisnąć delikatnie żarówkę lub diodę a zasilanie z podświetlania popielniczek.U mnie to działa .Pozdrawiam
Anonymous - 05-08-2009, 14:56 Temat postu: Re: Podświetlane przyciski sterowania szyb z tym nic nie zrobisz, musisz wymienić przyciski na te z panelu kierowcy bo fabrycznie u wszystkich pasażerów przyciski są z pełnego tworzywa i nawet jak wsadzisz diodę to podświetlenia nie będzie. A jak już masz guziczki, to na kostce pojawia się postacyjkowy i tam podłącz zasilanie diód.
A ja u Siebie mogę zrobić tak: a wy możecie ?
blizna - 05-08-2009, 15:55
Ja załączyłem tam fotki tego panela. Czy ktoś mógłby mi na tych zdjęciach zaznaczyć gdzie się wpiąć? maniek 442 moglbyś mi powiedzieć które luty to zasilanie zapalniczek?
Anonymous - 05-08-2009, 16:12
jakich popielniczek ?? gdzie ty w drzwiach masz popielniczki ? bez sensu tyle druta ciągnąć, weź kontrolkę i sprawdź na którym pinie w tej dużej kostce pokazuje Ci sie plus, jak przekręcisz kluczyk w stacyjce i po temacie
maniek 442 - 05-08-2009, 18:30
No ja mam popielniczki w tylnich drzwiach i to podświetlane choć nie palę.Kolega Herdi może nie mieć ,za to ma super deskę rozdzielczą.
lukasz12 - 05-08-2009, 18:31
Popielniczki są podświetlane, guziki od szyb nie są (idiotyczne trochę). Chodzi nam o mod taki żeby jedno i drugie było podświetlane
Swoja drogą mam panel od kierowcy w takiej strasznie starej wersji (04.91) co nawet nie ma podświetlenia
Anonymous - 05-08-2009, 18:52
Kolega Herdi ma podświetlane popielniczki ale mi chodzi o to żę bez sensu ciągnąć dodatkowy kabel od panelu do popioły skoro zasilanie jest w panelu. dzisiaj zrobie foty swoich i Wam pośle
blizna - 05-08-2009, 19:49
Mi chodzi o to żeby w panelu na zdjęciach podłączyć diody (najlepiej to te z panelu kierowcy). Nie mialem zamiaru kombinowac z kabielkiem az do zapalniczki. Nie wiem tylko w ktore miejsce się dolutować. Przyciski przełożyłem z panela kierowcy.
szpala85 - 05-08-2009, 21:20
tak dla informacji to w galach E5x też są podświetlane guziki od szyb tylko od strony kierowcy ,a pasażer obok i pasażerowie z tyłu muszą na oślep w nocy szukać guzika ... maniek 442 napisał/a: | a przyciski można zamienić oczywiście kosztem kupna panelu sterowania | i tym oto prostym tekstem i pomysłem dostałem olśnienia w jaki sposób zrobić podświetlane guziki dla pasażerów dzięki
Anonymous - 05-08-2009, 23:03
dobra ludki żeby się nie ścierać jutro dokładnie porobię zdjęcia jak i gdzie się wlutować by były podświetlane przyciski szyb od strony pasażera i z tylu i nie trzeb nic kombinować z podłączaniem się z popielniczek a będzie tak jak pisał Herdi,
wojtas - 05-08-2009, 23:11
Herdi napisał/a: | z tym nic nie zrobisz, musisz wymienić przyciski na te z panelu kierowcy bo fabrycznie u wszystkich pasażerów przyciski są z pełnego tworzywa i nawet jak wsadzisz diodę to podświetlenia nie będzie. |
kosior1975 napisał/a: | dobra ludki żeby się nie ścierać jutro dokładnie porobię zdjęcia jak i gdzie się wlutować by były podświetlane przyciski szyb od strony pasażera i z tylu |
Już nic z tego nie rozumiem, To trzeba wymieniać te przyciski, czy wystarczy się tylko odpowiednio wlutować z diodami ?
|
|
|