[96-02]Lancer CK0 - [CK1A 1.3] Spalanie
stworek5 - 05-08-2009, 09:22 Temat postu: [CK1A 1.3] Spalanie otóż w pierwszej fazie jazdy tym autkiem a mam go od połowy maja byłem przerażony zużyciem paliwa. Początkowo jazda średnio dynamiczna, większość jazdy po mieście, zrobione raptem 350km km - dużo!! Wskazówka wskaźnika paliwa na czerwonym więc nie czekałem na kontrolkę rezerwy, tankowanie-weszło całe 29l, czyli ok 17l miał pomimo wskazań wskaźnika! Drugi zbiornik raptem 500km,[przecinek]-co sie dzieje! Następnie przy pierwszym zapaleniu kontrolki wlane 22l i jazda do pierwszego jej zapalenia, większość trasy-340km w tym te 40km w mieście - nie jest źle, średnio 6,47l, trzeci cały zbiornik postanowiłem wyjeździć do cna i dopiero wtedy sprawdziłem ile na prawdę pali, na 46l wyszło 590km w czym 3/5 miasto co daje średnio 7,79l/100km - te 0,5l można zgonić na jazdę na światłach. Teraz wiem ile niepotrzebnych słów wlepiłem temu autku sugerując sie wskazaniami wskaźnika - jak widać zupełnie nie potrzebnie. Jazda po trasie nie powinna dać większego zużycia jak 6,3l, w cyklu mieszanym z przewagą miasta nie przekroczył 7,8l. Wynik chyba nie najgorszy jak na 163tys przebiegu
P.S.
dodam że nie poradziłem sobie z szarpaniem auta na średnich obrotach.
Hubeeert - 11-08-2009, 18:17
stworek5, poprosimy bez przecinków
stworek5 napisał/a: | dodam że nie poradziłem sobie z szarpaniem auta na średnich obrotach. | Aparat zapłonowy? Kable?
akbi - 12-08-2009, 08:46
stworek5 napisał/a: | Teraz wiem ile niepotrzebnych słów wlepiłem temu autku sugerując sie wskazaniami wskaźnika - jak widać zupełnie nie potrzebnie |
to mają do siebie miśki ... że kontrolka rezerwy zapala im się dopiero w momencie, kiedy wskazówka obada na "zero".
Druga kwestia to pomiary spalania ... należy robić jedynie na "pełnych tankowaniach" i to na kilku tankowaniach ... im więcej paliwa wlejesz, tym pomiar dokładniejszy ...
Anonymous - 12-08-2009, 09:00
Akbi zakładając ze tankujesz jeszcze w tym samym miejscu bo na różnych stacjach różne ilośći wchodzą (przekręcone mierniki)
stworek5 - te samochody tak mają , jak sie jezdzi spokojnie do 100-110 km/h to jest ok ale przy agresywnej jeździe, szybkim ruszaniu, przyspieszeniu potrafią sporo wypić jak na taki silnik
akbi - 12-08-2009, 09:01
dm17 napisał/a: | do 100-110 km/h |
prędkość to tylko jedna ze składników ... ważna jest jeszcze technika przyspieszania i hamowania
stworek5 - 13-08-2009, 23:07
Hubeeert napisał/a: |
stworek5 napisał/a: | dodam że nie poradziłem sobie z szarpaniem auta na średnich obrotach. | Aparat zapłonowy? Kable? |
kable nowe, świece nowe, filtry nowe, aparat również wygląda jak nowy, być może wymieniano go zanim trafił do kraju czyli rok temu.
Anonymous - 14-08-2009, 08:57
akbi napisał/a: | dm17 napisał/a: | do 100-110 km/h |
prędkość to tylko jedna ze składników ... ważna jest jeszcze technika przyspieszania i hamowania | chyba to napisałem
stworek5 - 15-08-2009, 13:11
najnowsze dane, 400km na 30l, przebieg z przewagą miasta, 7,5l/100km.
Anonymous - 15-08-2009, 14:14
witam !
jesli chodzi o spalanie w moim misku (rocznik 97 - 134 kkm) to sprawa ma sie nastepujaco :
na trasie - w lipcu tego roku - 530km na 27 litrach - 5,1 / 100 km !!
w mieście pali mi max 7 litrow !!
jestem bardzo zadowolony z osiagow miska, szczegolnie, ze jeszcze 2 miesiace temu potrafil w miescie spalic mi nawet 12 litrow, powodem byla kopolka aparatu zaplonowego i palec rozdzielacza (zasniedzialy). Co do kopolki jedna ze srob na ktorej owa kopolka sie trzymala, pekla nie wiedziec czemu i iskra uciekala po silniku, dlatego takie spalanie. Po wymianie sroby, oczyszczeniu palca spalanie zajebiste polecam rozebrac, sprawdzic, poczyscic styki, tak dla ulepszenia misia
pozdrawiam
gris
|
|
|