To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E32A 1.8] motodoktor do tego silnika co sadzicie ?jakies do

guzer - 05-08-2009, 10:53
Temat postu: [E32A 1.8] motodoktor do tego silnika co sadzicie ?jakies do
Witam

Jakie macie opinie dotyczace wlania specyfiku "motodoktor" to tego silnika? jak dziala ? jakie macie doświadczenie

pozdrawiam

waldi-1 - 05-08-2009, 19:12

motodoktor tylko do sprzedazy samochodu jesli jestes nieuczciwy
deejay - 05-08-2009, 23:49

zwykły zageszczać oleju :wink: , likwiduje dymienie , zwieksza opory silnika to na minus . "oblepia " pierscienie podnosząc kompresję :wink: , zwykły syf , jak chcesz sobie motor zniszczyć to nie polecam , jak masz problemy to tylko remont :) Motodoktor to tylko doraznie , do czasu :?
guzer - 06-08-2009, 08:57

No wlasnie dlatego pytym, ostatnio troszke zaczol mi brac oleju, mam lekko spocona miske ale to chyba nie przez to i niewiem co robic z tym, a remont to pare ladnnych stowek ktorych nie mam
Maretzky85 - 06-08-2009, 09:59

guzer, nie wlewaj tego syfu. Na jakim oleju jeździsz ?
deejay - 06-08-2009, 10:13

guzer zaobserwuj silnik tzn. spaliny odpal silnik pozostaw go odpalonym na pare minut na biegu jałowym , po paru minutach wsiądz do auta i zrób lekką przygazówkę jezeli zaobserwójesz że kopci ( najlepiej przy pomocy drugiej osoby ) ci na niebiesko lub puścił dymka to do roboty głowica , sciślej uszczelniacze zaworowe , jezeli nic nie zaobserwowałeś to zostaja pierscienie , a wtedy olej jest tylko spalany podczas jazdy :)
Kmer - 06-08-2009, 12:40

deejay, stawiam na uszczelniacze,w zeszłym miesiącu 2 miski narabialem na ta dolegliwość,teraz nie te same auta,nic nie biorą,nic nie dymią,zostal mi jeszcze jeden do roboty :D :D :D
guzer - 08-08-2009, 16:17

no wlasnie nie dymi, a olej ucieka, mysle zeby umyc silnik i sprobowac zlokalizowac ewentualny wyciek