To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Lancer CK0 - SRS kilka pytan

Tobiasz80 - 06-08-2009, 00:07
Temat postu: SRS kilka pytan
Witam wszystkich
Jestem nowy na forum. Od niedawna mam Lancera z 97 roku. Zawsze mialem Toyote teraz padlo na Mitsubishi. Swieci sie kontrolka SRS chcialem sprawdzic kody i nie wiem czy moge to zrobic samodzielnie tak zwana zworka czy tylko serwis i komputer. Nastepny problem to pekniety kluczyk chce dorobic nowy i nie mam pojecia czy jest imobilajzer w kluczyku. Prosze o odpowiedz z gory dziekuje. Pracowalem 8 lat w Toyocie a obecnie w Mercedesie wiedz jakby jakies pytania lub problemy piszczie na priva a napewno pomoge.
Pozdrawiam Tomek

krzychu - 07-08-2009, 16:41

SRS to będzie problem z poduszką powietrza. Wypadało by sprawdzić czy ją masz w ogóle.

Co do kluczyka to zamawiasz w ASO surówkę idziesz do ślusarza który Ci wytnie nacięcia a potem wyciągnie ze starego kluczyka imobliser jeśli takowy masz (nie trzeba wtedy programować itd).

Ale to tylko moje pomysły.

Tobiasz80 - 07-08-2009, 17:40

Dzieki za rade. Z poduszka podjade do serwisu na odczytanie kodu.Gadalem dzisiaj z mechanikiem z Mitsubishi powiedzial ze jest mozliwosc z czytania i wykasowania kodu z pamieci komputera bez uzycia testera. Jutro sprobuje procedura z Toyoty moze sie uda , jak nie to pojade do serwisu. Imobilajzer jest , surowki juz kupione jak bede w Polsce odrazu jade do dociecia. Pozdrawiam