Galant VR4 E88A 92-96 - Wymiana psaka rozrządu
Anonymous - 06-08-2009, 11:03 Temat postu: Wymiana psaka rozrządu Panowie orientujecie się co ile kilometrów wymienia się pasek rozrządu z rolkami w naszych galach ? Co 90 tyś ?
Frost - 06-08-2009, 11:37
Tak, co 90tys rolki i pasek, a napinacz hydraul. raz na 2-ie wymiany paska lub co wymiane
gres - 02-02-2011, 09:24
odświeżam
co potrzeba do wymiany rozrządu ?
pasek
rolka napinająca
rolka zwrotna
pompa
napinacz hydrauliczny - oco chodzi gdzie go dorwać?
tłumik drgań paska - jescze coś takiego w IC jest ale cena powala.
W IC dostępne mam - pasek mitsu
rolka nap GMB, RUNVILLE , SKF
zwrotna GMB, RUNVILLE.
pompa GMB , JC
co brać?
Wszyc - 02-02-2011, 09:53
gres napisał/a: | napinacz hydrauliczny - oco chodzi gdzie go dorwać?
tłumik drgań paska - jescze coś takiego w IC jest ale cena powala. |
To być to samo z tego co ja wiedzieć na tłumik drgań często wołają napinacz hydrauliczny
Frost - 02-02-2011, 10:08
gres, napinacz jak chcesz to ewź od Japaneeze - bodejże koło 300zł, ja brałem bo w sklepach albo nie mieli albo miażdżyli ceną
gres - 02-02-2011, 10:31
co to jest japanesse ?
jeszcze w IC widze że są zestawy - JC PREMIUM - warte to coś ?
Widze w nim 2 rolki pasek i ten wasz napinacz hydrauliczny.
Cena zestawu 374 zł .... Coś tanio.
Frost - 02-02-2011, 10:36
gres napisał/a: | co to jest japanesse ? | - Marek Malik - numer tel. wala sie gdzieś po forum Tylko zamów szybciej bo Marek ma poślizgi w dostawach hehe
PS. co do zestawu - to hmmmm, skoro napinacz kosztuje 300zł a tu cały zestaw 380zł to podejżane troche, choć mógłbyś spróbować - tak jako królik doświadczalny
gres - 02-02-2011, 12:06
nie pasuje mi zostawac królikiem zwłaszcza teraz w kwestiach rozrządu - tacie w sobote pęknął pasek w nubirze i mnie blady strach obleciał
Rozumiem że pasuje go wymienić bo jak zdechnie to rozrzad przestanie być napięty co zaowocuje nowym silnikiem ?
Frost - 02-02-2011, 12:37
gres, si si nowy silnik zawsze się przyda, ale wtedy to juz lepiej od Sigmy
mc - 22-05-2011, 23:28
Wiem że temat był już wałkowany w 10 tysiącach tematów ale w końcu zmuszę się prawdopodobnie do wymiany rozrządu, po ostateczym porzuceniu planów o sprzedaży potwora, i w intercarsie wybrałem sobie taki zestaw:
Pasek mitsuboshi
rolka napinająca GMB
rolka zwrotna GMB
simeringi wału korbowego i wałka rozrządu corteco
napinacz hydrauliczny ruville lub ina(cena podobna)
Do tego jeszcze
uszczelniacze zaworowe corteco
popychacze zaworowe JC AUTO (tylko takie mają) a po za tym nie zniosę dłużej tego pukania podczas jazdy
paski klinowe mitsuboshi
Plus prawdopodobnie uszczelka głowicy i pokrywy zaworów ale to już zależy jak będą robione uszczelniacze (nie będę tego robił sam)
Czy taki zestawik jest w porzadku czy wybralibyście coś innego.
Od razu piszę że nie chce tego robić po taniości tylko chcę wybrać w miarę dobre cześci.
Plus pytanie czy te popychacze są coś warte czy szukać jakieś inne, ewentualnie jaki napinacz hydrauliczny (przyadłoby się wymienić ale ori kosztuje chyba 700zl- drożyzna..)?
Ewentualnie jak o czymś zapomniałem to napiszcie czego brak.
I jeszcze jedno, czy spreżarka klimy podejdzie od EA czy nie? (chyba że ktoś ma w dobrej cenie ze swojego gala)
Będę jeszcze dzwonił do japaneze, zobaczę co ma ciekawego do zaoferowania.
Zastanawiam się też nad kupnem jakiegoś ofelgowania. Czy warto się pchać w siedemnastki??
Wojciech Bogacz - 23-05-2011, 10:16
mc napisał/a: | po ostateczym porzuceniu planów o sprzedaży potwora, i w intercarsie wybrałem sobie taki zestaw:
Pasek mitsuboshi
rolka napinająca GMB
rolka zwrotna GMB
simeringi wału korbowego i wałka rozrządu corteco
napinacz hydrauliczny ruville lub ina(cena podobna) |
Podzespoły widzę takie jak ja bym sam kupił Moim zdaniem będzie to całkowicie wystarczające i dobrej jakości.
mc napisał/a: | ewentualnie jaki napinacz hydrauliczny (przyadłoby się wymienić ale ori kosztuje chyba 700zl- drożyzna..)? |
Ja tam kupiłem taki:
Sądzę, że wystarczy i jak widać cena była genialna. Pewnie szukałbym czegoś bardziej markowego, ale niestety nie było nic (tak jak z tymi popychaczami JC o których piszesz) - i tak musiałem trochę poczekać aż udało mi się go dostać.
mc napisał/a: | Zastanawiam się też nad kupnem jakiegoś ofelgowania. Czy warto się pchać w siedemnastki?? |
Moim zdaniem jest to zależne od rodzaju felg - wg. mnie takie z gęstymi "szprychami" to mogą być i 17ki, ale jak nieco bardziej tradycyjne to 16ki chyba będą lepsze. Wszystko jak zwykle kwestia gustu hehe .
Frost - 23-05-2011, 11:35
mc, zestaw pasuje, nie ma co świrować, a rynek nie oferuje zbyt wielu firm do wyboru
co do felg - zależy od opony, wstaw tak 205/45 to będzie znośnie i nie odczujesz zbytnio różnicy w KM-ach. Koleś z MM spod GW sprzedaje od EA (seb77) czarne z tego co pamiętam
Co do sprężarki klimy - to mi sie wala moja po warsztacie i chętnie odsprzedam za grosze po znajomości
mc - 23-05-2011, 13:21
Frost, no właśnie miedzy innymi nad tyi felgami się zastanawiam, myślę że takie czarne znośnie by się prezentowały, myślę też nad momo red blade czy jakoś tak.
Co do sprężary, odezwę się na pw.
Przede wszystkim chodzi mi o te popychacze...zeby się nie okazało że za pół roku zaczną walić.
Frost - 23-05-2011, 13:48
mc, co do popychaczy, to powiem Ci że powinny zdać egzamin.
I moja taka rada i pytanie - skoro robisz taki spory remont silnika, bo tak już to można nazwać, nie myślałeś nad wymianą panewek na nowe i pierścieni tłokowych ?? Roboty tak na prawde tylko troszke więcej a różnica później spora ja bym sie szarpnął na te 300-500zł więcej
rosomak1983 - 23-05-2011, 15:59
Frost napisał/a: | moja taka rada i pytanie - skoro robisz taki spory remont silnika, bo tak już to można nazwać, nie myślałeś nad wymianą panewek na nowe i pierścieni tłokowych ?? Roboty tak na prawde tylko troszke więcej a różnica później spora ja bym sie szarpnął na te 300-500zł więcej |
zdecydowanie wypada zmienic i to, jak sciagasz głowice... chyba ze kompresja wzorcowa a oleju nie ubywa ani grama syntetycznego to bym nie ruszał. Penewki co najmniej skontrolowac.
|
|
|