To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Ogólne - Mitsubishi pomoże wybudować polską autostradę

werdew - 07-08-2009, 23:05
Temat postu: Mitsubishi pomoże wybudować polską autostradę
link do artykułu
namotore - 08-08-2009, 12:30

Gratuluje AMC z Torunia!
- sprzedac 17 sztuk Elzbiety to niezly wyczyn.
- licze na szybka budowe odcinka A1 nie pochylonego na lewa strone :biggrin:
- p.s. ile aut rocznie kupuje Skanska w PL?

Marcin-Krak - 08-08-2009, 12:55

No to kolejna "służba" w której używać będą L200.
W Krakowie na pewno posiadają ją antyterroryści w liczbie co najmniej 5,
oraz ZUE ;)

Anonymous - 08-08-2009, 12:56

Cytat:
Na początku sierpnia firma Skanska odebrała z firmy Arpol 17 kluczyków do nowych L-200. Do końca roku na całym odcinku będzie pracowało ich w sumie ponad 100.

To jak to jest... Najpierw "z góry" siedemnaście, a łącznie w tym roku 100? :shock:

Różnica byłaby spora...

Marcin-Krak - 08-08-2009, 12:59

tekki326 napisał/a:
To jak to jest... Najpierw "z góry" siedemnaście, a łącznie w tym roku 100? :shock:

To już chyba po to, żeby na A1 robić tłok przy bramkach do opłat :twisted: :wink:
Pewnie L200 stanie stanie się samochodem służbowym w tej firmie. Zaraz zaczynam szukać, czy nie szukają kogoś do pracy - może wyślę do nich CV co by dostać L200 :p :mrgreen:

romero - 09-08-2009, 11:37

namotore napisał/a:
Gratuluje AMC z Torunia!
- sprzedac 17 sztuk Elzbiety to niezly wyczyn.
- licze na szybka budowe odcinka A1 nie pochylonego na lewa strone :biggrin:
- p.s. ile aut rocznie kupuje Skanska w PL?

Aby Ciebie zadowolić autostrada powinna być pochylona na prawą stronę wtedy Elka stała by prosto.Czy to nie jakaś FOBIA ?

Chooper - 09-08-2009, 23:25

Cytat:
Aby Ciebie zadowolić autostrada powinna być pochylona na prawą stronę wtedy Elka stała by prosto.Czy to nie jakaś FOBIA ?

jeżeli wada jest stwierdzona namacalnie i to nie tylko w jednym egzemplarzu i serwis ASO pod który owo auto podlega udaje, że nie widzi "schorzenia" to fobią bym tego nie nazwał...

Hubeeert - 09-08-2009, 23:47

Chooper jakos nikt nie potrafi udowodnić, że ma to jakikolwiek wpływ na jazdę za to jedna osoba skutecznie spamuje cały dział :roll:
namotore - 10-08-2009, 07:10

chlopaki wybaczcie ale piszac o pochyleniu autostrady nie myslalem o wadzie Eli polegajacej na skrzywieniu calosci na lewo. Chodzilo mi o to ze pochylenie jezdni powinno byc na prawo gdzie znajduja sie studzienki i kanaly sciekowe. Przy pochyleniu na lewo tworzy sie warstwa wody ktora powoduje aquaplanning czy jak to sie pisze. Podobny efekt mozna spotkac na A2 i A4. Laczenie tego z PENL niezamierzone.
P.S. Widzialem juz Elki strazackie, policyjne, milo bedzie ogladac tez kazde inne na sluzbie :)

L200 na A1 (GW)
araby :D
Pozdrawiam.

Anonymous - 10-08-2009, 23:52

mi tam stoi prosto :D

mam zapięte zapasowe paliwo na pace jakieś 20 litrów i stoi prosto

Kibloo - 11-08-2009, 08:31

namotore, nie araby, tylko wersja A86, do błota nie ma potrzeby wstawiać intensa albo instyle, tylko progi można pogiąć... :mrgreen:
namotore - 11-08-2009, 10:48

a juz myslalem ze odkleili plomienie :) nie wszystkie maja haki holownicze. Miejmy nadzieje ze sie nie zakopia w blocie i budowa autostrady ruszy z kopyta :wink:
p.s. jaka moc maja? 136?

Hubeeert - 11-08-2009, 11:02

namotore napisał/a:
nie wszystkie maja haki holownicze
Zgodnie ze specyfikacją zamówienia zapewne nie wszystkie muszą go mieć ;-) Znając zycie dostaną je ekipy budowlane i nadzór. Ekipa musi mieć możliwośc ciągnięcia przyczepy, majster już nie - no chyba, że kampingowej :D
namotore - 12-08-2009, 07:04

"...Nowe "elki" będą wykorzystywane głównie przy transporcie narzędzi, wiertnic, zagęszczarek czy agregatów..." beda tyrac az zadymi :) poligon doswiadczalny jednym slowem. jak cos nie wejdzie na kipe to zaladuja na przyczepke :D
gulgulq - 12-08-2009, 07:21

jak jeżde do pracy to u mnie na A4 Skanska ma dwie takie eLki na służbie - widocznie im się sprawdziły i biorą nstępne ;)

a kiedyś byłem na ściśle tajnej nocnej wizycie w rzeszowskiej straży - no i wszyscy gały wywalili jak od razu poleciałem macać strażacką elke :D :D