Pajero Ogólne - Montero.. czy to coś jak pajero?
Ariusz - 08-08-2009, 10:41 Temat postu: Montero.. czy to coś jak pajero? witam.
No więc jak w temacie.
W dziale przedstaw się juz napisałem ze jestesm beton z tych aut, więc prosze o wybaczenie wszelakich błedów technicznych i prosze sie ze mnie nie smiac;)))
Od początku:
Jestem w posiadaniu, używaniu auta pt. Mitsubishi Montero 3.0PB + LPG.
Szukałem na forach, ale szczerze mówiąc nie jestem w stanie znależć forum na którym jest wyszeczgólnione to auto jak model. Nie wiem czy chodzi poprostu o to ze samochod jest na tych samych podzespołach, ale w niektórych krajach nazwa "pajero" jest emm.. kontrowersyjna;))
Ogolnie najbardziej interesowałoby mnie zakupienie angola i przełozenie wszystkich gratów wytmagfających wymiany. Jest padnięta skrzynia, auto z zawiasem tez ma srednio bo bardzo się kładzie na zakrętach(a moze to jedynie moje wymysły bo na codzien jezdze czymś innym), coś wali, stuka puka. Blacharka jest w dobrym stanie. historii auta nie znam, ale jesli jest tu ktos z Was, kto może rozszyfrowac VIN to go podaję i baredzo proszę o pomoc.
Jeszcze jedno pytnie.. czy jesli kupię pajero na części.. wszystkie graty bedą pasowały do Montero? (zawias, skrzynia etc.)
Będę wdzięczny z góry za wszystkie mozliwe podpowiedzi i informacje.
Pozdrawiam!
Maciek - 08-08-2009, 11:56
Albo po na nszemu na skróty: Pajero, na rynkach hiszpańskojęzycznych znane jako Mitsubishi Montero (Pajero to w Hiszpańskim onanista ) , a w Wlk. Brytanii jako Shogun.
Podane za Mighn TU
Ariusz - 08-08-2009, 12:54
czesc Maciek.
Dzieki za odpowiedź. Rozumiem zatem, ze moge kupić na przekładkę pajero i wszystko bedzie ze sobą grało?
Maciek - 08-08-2009, 13:43
Ariusz napisał/a: | Rozumiem zatem, ze moge kupić na przekładkę pajero i wszystko bedzie ze sobą grało |
Mniej więcej ALE: poczekaj jeszcze na odpowiedź user'ow którzy mają podobne auta jak Twoje) gdyż ja mam na ten temat zbyt mało wiedzy. Odpowiadając na Twoje pytanie przypomniało mi się że ktoś na ten temat już pisał więc skorzystałem z opcji szukaj (namawiam) i znalazłem. Pozdrawiam
Ariusz - 09-08-2009, 09:59
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#525950
w sumie rzeczywiscie mogłem sprawdzic w wikipedii, niemniej znalazłem na forum;) Dzieki!
teraz czekam na opinie userów zwiazane z przekładką:)
Pozdrwiam
[ Dodano: 11-08-2009, 20:07 ]
koledzy, naprawde nikt z was nie zna odpowiedzi na moje pytanie? Czy tu na forum panuje taki zwyczaj olewania nowych userów?
Potrzebuję Waszych opinii.. proszę o pomoc!
koj4 - 02-11-2009, 18:06
Ariusz napisał/a: | http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?p=525950&highlight=#525950
w sumie rzeczywiscie mogłem sprawdzic w wikipedii, niemniej znalazłem na forum;) Dzieki!
teraz czekam na opinie userów zwiazane z przekładką:)
Pozdrwiam
[ Dodano: 11-08-2009, 20:07 ]
koledzy, naprawde nikt z was nie zna odpowiedzi na moje pytanie? Czy tu na forum panuje taki zwyczaj olewania nowych userów?
Potrzebuję Waszych opinii.. proszę o pomoc! |
praktycznie wszystkie graty pasują od pajero sport (wersja europejska)
co do anglików to akurat nie wiem
ja mam montero i kupując części mówie że do pajero sport i jak narazie wszystko mi pasuje
Gene - 02-11-2009, 19:43
Montero Sport = Pajero Sport, Montero (Wagon) = Pajero (Wagon)
Wiele czesci pasuje ale to nie jest zasada. Sport to mniej wiecej polaczenie Pajero II z L200.
|
|
|