Carisma - Techniczne - Urwany przycisk do sterowania oknem
raf_rash - 08-08-2009, 21:50 Temat postu: Urwany przycisk do sterowania oknem Tak jak w temacie urwal sie przycisk do otwierania okna od strony kierowcy. Na dodatek odłamki dostaly sie pod drugi przycisk i zablokowaly go. Jak wyjac i rozłożyć caly układ z drzwi i jak go rozkręcić???? Chcę naprawic to samemu przy użyciu kropelki.
Chooper - 08-08-2009, 22:59
podważyć od strony przedniej szyby i śrubokrętem wepchnąć lekko dwie blaszki i się wyjmie cały moduł, albo odkręcić tapicerkę drzwi i wyjąć "od tyłu". Moduł od spodu skręcony jest na 4 śruby które jak rozkręcisz to cały panel się "rozmontuje"
Dłubanie kropelką sobie odpuść. zapewne rozpadła się koronka/widełki trzymająca spręzynkę. Działają na nią za duże siły i kropelka tego nie utrzyma...sam przycisk do przeszczepu dostępny w ASO za ok 25 PLN/szt
uh4 - 09-08-2009, 15:54
Rozkręć panel wyjmij przyciski i włóż spowrotem miałem to samo tylko, że złamały się takie kółeczka co trzymają przycisk. Nareperowałem to sam podkładając kawałek tekturki szer. 1 mm. bo w aso powiedzieli ze się nie da tej części kupić a panel 600 zł. Dzała bez zarzutów.
Pozdrawiam
Anonymous - 09-08-2009, 20:19
Poszukaj na aukcjach czasem mozna dostac taki przycisk.Ja sobie kupilem taki zestaw kompletny na cztery szyby za okolo 120 zl.
Anonymous - 09-08-2009, 22:20
Proponuję przeczytać ten temat - nie chce mi się kolejny raz opisywać tego samego:
http://forum.mitsumaniaki...hlight=przycisk
Zgłoś się do Dealera w Irlandii i po kłopocie
|
|
|