Pajero III - pompa hamulcowa
Lala - 10-08-2009, 10:42 Temat postu: pompa hamulcowa Cześc!Tym razem mam problem z pompą hamulcowom wydaje dziwny dźwięk przy popuszczaniu pedału chamulca(popiskiwanie słyszalne w kabinie).Hamulce działają raczej ok pompa podaje ciśnienie.Jak posadziłem żonę na postoju i otwarłem klapę to dźwięk wydobywa się z hydroakmulatora,który jest na pompie.Pytanie kolejne,czy może przyczyną byc nadmierne zużycie klocków?Jadę do fachowca,ale nie dam w ciemno wcisnąc sobie nowej pompy...koszty,no chyba,że będzie mus!Z góry dzięki!!!
zbyszekm2 - 10-08-2009, 11:07
Padła sama z siebie, często się to zdarza w rocznikach 2000-02.
Lala - 10-08-2009, 14:21
Hej!Wracam z autoryzowanego serwisu Mitsu i jestem werry happy.Wychodzi facet odgłos określił jako szczekanie,poprosił mnie o dowód rejestracyjny,poklikał coś na kompie i mówi "podlega wymianie w ramach gwarancji"nie powiedział co ale wymiana,mówił o baniaku,czyli myślę,że chodzi o hydroakmulator z pompy,nie podejżewam,że mówił o całej pompie.W środę o 9.00 do aso.dzięks żbychu za odpowiedź!!!
zbyszekm2 - 10-08-2009, 14:46
w ramach akcji mają ci wymienić jeszcze bagnet oleju silnika, i program w pompie wtryskowej.
Lala - 10-08-2009, 14:51
O bagnecie wiem.Już go kiedyś oglądali chyba chodziło o złe cechy pomiarowe podobno jest ok,a co ztym programem napisz coś więcej...jest nie teges?zięki
Szyszkowa - 11-08-2009, 11:27
Wymieniają na gwarancji akumulator ciśnienia - metalową bańkę w komorze silnika, na ściance działowej od strony kierowcy.
watcher79 - 11-08-2009, 17:41
Na jaką akcję się powołać jak będę pytał o wymianę "bagnetu oleju silnika, i programu w pompie wtryskowej." ?
Wymieniłem już akumulator ale nie zaproponowali wymiany bagnetu czy programu...
W przypadku akumulatora powołałem się na akcję:
http://www.motofocus.pl/n...hi-pajero-.html
Jak byłem u Ciebie Zbyszek w lipcu to podłączaliśmy auto pod komputer. Nic nie mówiłeś o złym programi więc może u mnie jest ok ? Czy może to jest niewykrywalne przez komputer ?
|
|
|