To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] Przeciekający dach?

krzychoo_soft - 10-08-2009, 15:02
Temat postu: [CA1A 1.3] Przeciekający dach?
Problem jest jak w opisie... Po zimie, (jak była odwilż) pojawił się problem. Dywanik pod nogami kierowcy i pasażera (po stronie kierowcy) jest mokry. Można powiedzieć że woda tam stoi :cry:

I pojawia się pytanie... Obstawiam że to przeciek na łączeniu dachu z boczkiem, i woda spływa albo przednim albo środkowym słupkiem. Jak zdjąć tą plastikową osłonę na łączeniu dachu i boku?

zdjęcie kolegi z forum - shorty

Inna opcja jaka mi do głowy przychodzi to uszczekla przy szybie i woda wędrująca słupkiem przednim... Miał ktoś z was taki problem? Teraz jesień nadchodzi i będzie sporo padać... nie chcę by mi misiek przegnił od środka :cry:

Czekam na wasze sugestie i wskazówki.

Anonymous - 11-08-2009, 20:07

Z tego co wiem to nie ma zadnego łaczenia dachu w rynience pod listwą.
Po pierwsze wez konewkę,wiaderko,butelkę z wodą i polej po dachu,drzwiach itp.
U mnie ciekło przy tylnej bocznej szybie,chyba ktos przebił warstwę kleju,szyba nie była wymieniana bo numery sie zgadzaja.Uszczelniłem silikonem.
Pozniej zauważyłem ze cieknie przez uszczelkę drzwi w górnym rogu.
Obstawiam,ze cieknie ci gdzies przez drzwi.Zrób próbe konewkową :D

krzychoo_soft - 11-08-2009, 20:25

Dziś trochę pomajstrowałem. Listwa się łatwo ściąga mimo że jest na dziwacznych zatrzaskach. Nieszczelnośći w tym miejscu są faktycznie mało prawdopodobne :/

Przy szybie przedniej, pod listwą maskującą też jest wszystko szczelne.

Pozostaje mi chyba próba konewkowa :) Drzwi "dociągałem" jakiś czas temu bo uszczelki szumiały podczas jazdy więc powinno być szczelnie ale sprawdzę i to. Póki co to dzięki za wskazówkę.

PS: A jest możliwość że jakoś inną drogą woda napływa do progu (i przecieka na dywaniki wewnątrz?). Nie wiem, np od strony nadkola?

Anonymous - 11-08-2009, 21:06

Zobacz jeszcze tutaj
karolgt - 11-08-2009, 23:31

odkręć bok od drzwi, cały plastik trzyma się na 4-5 śrubkach, żaden problem. Jeśli będzie ciekło przez drzwi to wtedy bez problemu zauważysz.