To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Lancer Ogólne - KARTA POJAZDU - PILNE PYTANIE!

pekaes - 11-08-2009, 18:24
Temat postu: KARTA POJAZDU - PILNE PYTANIE!
Witam!
Dziś zarejestrowałem nowego Lancera (Warszawa). Dostałem tymczasowy dowód (pozwolenie czasowe), odebrałem tablice rejestracyjne, nalepki na szybę, ale nie zwrócono mi karty pojazdu (może zgubiłem???). Proszę, napiszcie mi, czy Wydział Komunikacji oddaje kartę pojazdu przy wydawaniu stałego dowodu rejestracyjnego i zwrocie tymczasowgo? Czy może ja gdzieś zagubiłem kartę pojazdu w stosie papierków? Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam,
k.

Crimson - 11-08-2009, 18:31

Nie zgubiłeś. Twoja karta pojazdu jest (powinna być) teraz w Wydziale Komunikacji. Odbierzesz ją razem ze stałym dowodem rejestracyjnym.
pekaes - 11-08-2009, 18:37

Uff! Ulżyło mi! Dziękuję za szybką odpowiedź :) . Zastanawiam się jednak, w jakim cely WK trzyma tę kartę do czasu wydania stałego dowodu?
macadoshis - 11-08-2009, 19:04

Mi przy rejestracji nie zabierali karty.
pekaes - 11-08-2009, 19:12

A od razu dostałeś stały dowód? My dostaliśmy tymczasowy...
macadoshis - 11-08-2009, 19:22

Też na początku dostałem tymczasowy. Przypomniało mi się że diler przy odbiorze mnie ostrzegał żeby nie wozić karty w samochodzie, ale już nie pamiętam czym to grozi w przypadku kradzieży.
pekaes - 11-08-2009, 19:28

No to teraz to już nic nie rozumiem. Albo kobieta w WK nam celowo nie wydała karty albo zapomniała, albo zgubiłem... Czy ktoś może miał podobny przypadek?
Crimson - 11-08-2009, 20:04

W przeciągu 10 miesięcy rejestrowałem dwa samochody i w obu przypadkach karta pojazdu zostawała w Wydziale Komunikacji do momentu odbioru stałych dowodów rejestracyjnych.
mkm - 11-08-2009, 22:54

pekaes napisał/a:
Zastanawiam się jednak, w jakim cely WK trzyma tę kartę do czasu wydania stałego dowodu?

Na wypadek gdyby okazalo sie, ze Twoj samochod ma jakies "wady prawne" i nie moze byc zarejestrowany, a takze, zeby wpisac numer i serie dowodu rej. w Karte.

macadoshis - 12-08-2009, 00:31

Widać co miasto to obyczaj. Ja miałem oddaną kartę razem z dowodem tymczasowym. Przy odbiorze stałego chcieli ją ponownie i wtedy wpisany został numer dowodu.
Artii - 12-08-2009, 13:53

Crimson napisał/a:
karta pojazdu zostawała w Wydziale Komunikacji do momentu odbioru stałych dowodów rejestracyjnych.

U mnie też tak było.

shalafi - 12-08-2009, 13:56

u mnie też..a teraz na dodatek ma ją bank :?
Anonymous - 12-08-2009, 14:07

shalafi napisał/a:
a teraz na dodatek ma ją bank

auto w kredycie wiec nie ma sie czemu dziwic ze bank sobie wzial karte jako zabezpieczenie.

piomic - 12-08-2009, 16:50

Mi nie zabierali - w TSK rejestracja idzie od ręki i bez kolejek, wypisują wszystko przy tobie. Znaczy tymczasowy wypisują a jak przyjdzie "prawdziwy" biorą KP tylko na chwilę żeby wypełnić. A i bank też nie zabrał (wpisać się kazał w dowód za to), leży sobie w szufladzie.
pekaes - 13-08-2009, 08:26

Panowie,
dzięki za pomoc. Już się wszystko wyjaśniło - Karta Pojazdu leży w Wydziale Komunikacji na Woli :)
jeszcze raz dzięki,
pozdrowienia,
K.