[97-04]Galant EAxA/W - [EA3A/W 2.4] Cos stuka w silniku co 7 sekund przestaje i zas
DMX - 12-08-2009, 20:58 Temat postu: [EA3A/W 2.4] Cos stuka w silniku co 7 sekund przestaje i zas Witam odpialem dzisiaj akumulator i programowalem autko ale zaciekawilo mnie takie pykanie auto na neutralnym na niskich obrotach chodzi cicho i zaczyna cos pykac (jakies 5 sekund ) i ustaje chwilka ciszy i zas to samo dzwiek dochodzi jak by z tylu silnika albo kolo rozrzadu tez z tylu czy to jest normalne??
Anonymous - 12-08-2009, 21:36
he dobre to tak jakbys sie pytal nas o jakiej cyfrze wlasnie myslisz. bardziej powaznie to wejdz pod auto i postaraj sie zlokalizowac.
DMX - 12-08-2009, 21:50
Zastanawiam sie tez bo czasem o odpaleniu pracuje cicho a czasem tak tyka jak tylka to gasze odpalam i jest cisza... nie mam tu zadnego dobrego mechanika a samemu ciezko to zlokalizowac wydaje mi sie ze jest to dzwiek silnika z tylu przy samej scianie po prawej stronie moze to te popychacze albo cos z rozrzadem nie mam pojecia
pipi_ja - 12-08-2009, 22:22
Specem nie jestem ale wg mnie to masz typowy przykład cykania zaworów. Nic groźnego i na pocieche powiem, że nie jestes sam z tym problemem
Krzyzak - 13-08-2009, 08:06
raczej popychacze hydrauliczne sie odzywaja
|
|
|