To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] problem z paleniem carisma 1,6

jeycoob - 13-08-2009, 07:33
Temat postu: [Cari 1.6] problem z paleniem carisma 1,6
witam posiadam carisme 16 z 96r w gazie a wiec do rzeczy jechalem i nagle cos strzelilo samochod stracil moc i zgasl okazalo sie ze spadla odma od filtra powietrza zalozylem ja i sprobowalem odpalic na gazie wogole nie zalapal na benzynie zapalil ale chodzil tylko na wolnych obrotach po dodaniu gazu samochod sie dusi odlaczylem wtyczke 7 pinowa ktora znajduje sie przy filtrze powietrza i odpalilem samochod z odlaczona wtyczka samochod jezdzi normalnie na benzynie a na gazie ani rusz ktos pomoze aby moj samochod przywrocic do zycia ?? pomocy :(
Matejko - 13-08-2009, 09:34

1.wywalic gaz,
2.jesli musi byc gaz to zmienic instalacje na sekwencje,
3.sprawdzic czy nie rozwalilo tej rury miedzy puszka od filtra powietrza a silnikiem
4.kupic przeplywomierz, ktory przy strzale uszkodzilo, stad problemy z autem
5.zadbac o uklad zaplonowy

adaśko - 13-08-2009, 13:08

y=tez w swojej starej cari cos takiego mialem ale u mne tylko rurke rozwalilo która idzie od filtra do układu dolotowego.U ciebie pewnei niebyło klapki zabezpieczającej przed wystrzałem gazu i rozwaliło ci przepływke.takie to są juz uroki instalacji mieszalnikowych z dolnej półki.Matejko ma racje ze trzeba zmienic instalacje na mieszalnikowa albo zamontowac sobie klapke zeby na przyszłosc jak znowu bedize wystrzał nie uszkodziło ci przepływomierza.
jeycoob - 13-08-2009, 17:08

mam zamiar kupic uzywany przeplywomierz i ja mam 454 czy moge zamontowac 481 ??

[ Dodano: 13-08-2009, 17:44 ]
albo czy mozna zrobic jakos prowizorycznie na weekend zeby chodzil ten samochod na gazie ??