To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] wyciek płynu chłodniczego

zyzio - 13-08-2009, 16:37
Temat postu: [CA4A 1.6] wyciek płynu chłodniczego
Witam , jestem posiadaczem cao z 94 roku 1.6 16v , niedawno wymieniłem płyn chłodniczy w całym układzie ponieważ w zbiorniczku wyrównawczym zauwazyłem rdze , po wymianie zaczeły sie kłopoty , mianowicie cieknie mi płyn gdzieś przy terostacie , macałem go i chyba od spodu gdzieś przy tym sztywnym przewodzie , macie pomysł jak by to uszczelnić ?i czy ta sie to łatwo zrobić?
tttwm - 14-08-2009, 12:47

Jako że nikt mądrzejszy niż nie pisze, to skorzystam z okazji i napiszę co mysle. Nie mam doświadczenia z uszczelnianiem wycieków w CA0, ale układ chłodzenia w polonezie przerobiłem od kazdej strony i jedno co mogę poradzić to nic nie uszczelaniać, jesli cieknie to wymień. Takie zatykanie wycieków kończy się tragicznie właśnie wtedy kiedy najmniej jest to pożądane.
wenclubmx - 14-08-2009, 15:47

ja z doswiadczenia czasu terazniejszego(moja chlodnica umiera powolna smiercia, na szczescie zamowilem juz nowa)wiem ze uszczelnianie chlodnicy np proszkiem K2 jest dobre ale na bardzo krótki czas...od ponad 2 tyg mecze sie z tym bo co chwile mi gdzies jakis wyciek sie robi po czym wsypuje proszek zalewam plunu i jezdze dopoki znowu nie peknie gdzies indziej...to jest ze sie tak brzydko wyraze rzezba w gownie;p