Nasze Miśki - slonio88 i Mój Galant...
Anonymous - 13-08-2009, 23:44 Temat postu: slonio88 i Mój Galant... Witam - w lutym tego roku zakupiłem Galanta V6-24 z 1997 roku.
Auto w super stanie technicznym, natomiast trzeba było troszkę grosza wsadzić w wyglą...
i w tym poście opiszę co i jak zrobiłem...
To zdjęcie - zrobione prosto, po przyjeździe samochodem do Grójca z Kielc ( tam go kupiłem)
Zwykły Galant - i generalnie o to chodziło - Żeby zrobić coś co mi sie podobało i chodziło za mną odkąd mój brat kupił taki sam samochód w kombi. ( jakieś 2 lata wcześniej niż ja)
Pierwszą rzeczą jaką zrobiłem - było założenie gazu.
Przyznam się szczerze, ze mam ciężką nogę... - i bardzo rzadko widziałem taki widok...
Po założonym Gazie... - moim marzeniem było przyciemić szyby - i tak też zrobiłem...
Firma przyciemniająca szyby - w Radomiu - polecam koło "Myjni Łosiów" !
Przednie szyby przyciemione na 50% a tył na 75% - Niestety nie posiadam zdjęcia z przyciemionymi szybami - ew. wstawie jutro jak umyję samochod i będzie pogoda...
a poza szybami i gazem - zrobilem to co w Galantach jest masakrą... - reperaturki !
Poza tym samochód przed zakupem miał zamontowane ksenony i radio ALPINE, tube JVC i wzmacniacz, alufelgi allessio 16". To jest moje oczko w głowie... wymieniłem tez halogeny - bo te z jakimi kupiłem samochód, były pordzewiałe...
A oto zdjęcie, samochodu przy pierwszej wizycie u p. Michalaka - i jego Galant
(Przegląd zaraz po zakupie)
Jeszcze nie przerejestrowany !
Nie pomyślałem, żeby zrobić zdjęcia, jak teraz wygląda... - ale obiecuję, ze dodam do tego posta.
Fotki przed przycienieniem szyb i wymiana halogenów, już po reparaturkach.
Oczywiście w międzyczasie, nie obyło by się bez kolizji, niestety nie posiadam, zdjęć po kolizji, natomiast przytarta była cala prawa strona o barierkę - NIE PATRZCIE NA TEL. PODCZAS JAZDY - przez kolizję, miałem pęknięty reflektor - kupiłem na allegro jeden i wtedy strasznie się różniły - ten co kupiłem, był jakiś za mgłą. - postanowiłem kupić 2 nowe reflektory - wydatek spory - ale opłacało się - zdjęcia z rzeźby...
Żałuję - ze nie zrobilem zdjęć po kolizji, ale byłem tak wkur... ze nie nadawałem się do niczego - naprawa wyniosła 1700zł plus koszt części... - coż... - życie.
Tyle co naradzie chciałem napisać o moim misiaczku -dodam więcej zdjęć jak tylko zrobię ale wcześniej muszę umyć samochód...
- proszę o waszą wypowiedź - bo Właśnie Wy mi pomogliście Go wybrać tak jak i dwa poprzednie Galanty.
POZDRAWIAM SERDECZNIE !!!
PS. Wyraźcie swoją opinię o samochodzie - chciałem, żeby szyby, Xenony i felgi nadały mu charakteru i indywidualności.Moje marzenie to Legnum... ale przekładka mnie przeraża...
ZNALAZŁEM JEDNO ZDJĘCIE Z CZARNYMI SZYBAMI !!! (natomiast przed reparaturakmi)
Postaram dodać się nowe fotki.
ZEROSUPER - 14-08-2009, 06:20
slonio88 napisał/a: | naprawa wyniosła 1700zł plus koszt części |
slonio88 napisał/a: | Oczywiście w międzyczasie, nie obyło by się bez kolizji |
slonio88 napisał/a: | Przyznam się szczerze, ze mam ciężką nogę... |
Lżejsza nóżka i pojawią się oszczędności
A tak to całkiem ładny Galant, felgi fajne, chociaż ja bym takich sobie nie kupił.
slonio88 napisał/a: | Moje marzenie to Legnum... |
Uuuu... to pokolizyjne naprawy mogą wyniesc i 17000
Życze bezawaryjnej jazdy zawsze do celu
Psikus - 14-08-2009, 22:16
Ładnie się prezentuje. te halogeny trochę dziwnie wyglądają jak na sporta..
Anonymous - 15-08-2009, 15:20
Cytat: | te halogeny trochę dziwnie wyglądają jak na sporta |
Wiesz - halogeny - te akurat były pordzewiałe i wymieniłem je - natomiast na podobne - CHIŃSZCZYZNA - nie wyglądają za pięknie, natomiast dobrze świecą...
Pozdrawiam
Rafal_Szczecin - 15-08-2009, 18:02
dokladnie tak jak kolega napisal, szkoda, ze zmieniles halogeny, jednak co ori to ori, pozniej ktos moze powiedziec, ze samochod byl bity, bo ma nie ori halogeny
rosomak1983 - 15-08-2009, 19:01
Rafal_Szczecin napisał/a: | dokladnie tak jak kolega napisal, szkoda, ze zmieniles halogeny, jednak co ori to ori, pozniej ktos moze powiedziec, ze samochod byl bity, bo ma nie ori halogeny |
eee tam. nie zgadzam sie te halogeny sa świetne podobnie jak cały zderzaczek... Pasuje... naprawde jestem mile zaskoczony...
Rafal_Szczecin - 15-08-2009, 19:22
rosomak1983 napisał/a: | eee tam. nie zgadzam sie te halogeny sa świetne podobnie jak cały zderzaczek |
bo zderzak jest od sport edition, a halogeny poprostu nie pasuja.
ale wiadomo ile osob tyle zdan
mkm - 16-08-2009, 11:33
Rafal_Szczecin napisał/a: |
ale wiadomo ile osob tyle zdan |
I tak ma byc.
Mnie np. bardzo sie podoba ta kwadratowa tablica rej. z przodu.
pawela - 16-08-2009, 11:43
mkm napisał/a: |
Mnie np. bardzo sie podoba ta kwadratowa tablica rej. z przodu. |
która jest niezgodna z prawem
co nie zmienia faktu, że i mi się to podoba, sam tak chciałem zrobić, ale colcik małe autko i tablica zdominuje przód
mkm - 16-08-2009, 11:44
pawela napisał/a: |
która jest niezgodna z prawem
|
Na bank? Hehe czlowiek cale zycie sie uczy...
Rafal_Szczecin - 16-08-2009, 11:51
mkm napisał/a: | Na bank? Hehe czlowiek cale zycie sie uczy... |
na bank .prawo dokladnie okresla jakie wymiary musi miec tablica rejestracyjna z przodu, po "naszemu" powinna to byc tylko i wylacznie ta zwykla prostokatna.
w EVO nie chcieli oddac przegladu wlasnie za przednia kwadratowa tablice rejestracyjna .
Matejko - 16-08-2009, 13:47
to mozna poprosic o kwadratowa rejestracje do auta, a nie mozna jej zalozyc, czy tylko z tylu moze byc kwadrat?
a i progi w kolor
Anonymous - 16-08-2009, 13:58
Chłopaki - wielkie dzięki za odpowiedz - wiecie co - jeśli ta tablica jest nie zgodna z prawem, wcale się tym nie przejmę - Szyby z przodu tez są nie zgodne - a i xenony odchodzą, od normy Nie mają auto poziomowania:) Ale tablica była wydana w wydziale komunikacji - jest oryginalna - ale mniejsza z tym
Jeszcze raz dzięki za opinie i proszę o więcej !!
Może Wasze pomysły przerodzą się w dalszy projekcik Galanta
PS. Od razu mówię, ze nigdy w życiu nie załżę spojlera !
Rafal_Szczecin - 16-08-2009, 17:15
Matejko napisał/a: | czy tylko z tylu moze byc kwadrat? |
dokladnie to . z tylu moze byc kwadrat.
Psikus - 16-08-2009, 21:49
taka blenda na tylnej szybie dobrze wygląda
aaa i taki cieniutki spojlerek na klapie
|
|
|