To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - slonio88 i Mój Galant...

Anonymous - 13-08-2009, 23:44
Temat postu: slonio88 i Mój Galant...
Witam - w lutym tego roku zakupiłem Galanta V6-24 z 1997 roku.
Auto w super stanie technicznym, natomiast trzeba było troszkę grosza wsadzić w wyglą...
i w tym poście opiszę co i jak zrobiłem...

To zdjęcie - zrobione prosto, po przyjeździe samochodem do Grójca z Kielc ( tam go kupiłem)
Zwykły Galant - i generalnie o to chodziło - Żeby zrobić coś co mi sie podobało i chodziło za mną odkąd mój brat kupił taki sam samochód w kombi. ( jakieś 2 lata wcześniej niż ja)
Pierwszą rzeczą jaką zrobiłem - było założenie gazu.
Przyznam się szczerze, ze mam ciężką nogę... - i bardzo rzadko widziałem taki widok...

Po założonym Gazie... - moim marzeniem było przyciemić szyby - i tak też zrobiłem...
Firma przyciemniająca szyby - w Radomiu - polecam koło "Myjni Łosiów" !

Przednie szyby przyciemione na 50% a tył na 75% - Niestety nie posiadam zdjęcia z przyciemionymi szybami - ew. wstawie jutro jak umyję samochod i będzie pogoda...
a poza szybami i gazem - zrobilem to co w Galantach jest masakrą... - reperaturki !

Poza tym samochód przed zakupem miał zamontowane ksenony i radio ALPINE, tube JVC i wzmacniacz, alufelgi allessio 16". To jest moje oczko w głowie... wymieniłem tez halogeny - bo te z jakimi kupiłem samochód, były pordzewiałe...
A oto zdjęcie, samochodu przy pierwszej wizycie u p. Michalaka - i jego Galant :)
(Przegląd zaraz po zakupie)

Jeszcze nie przerejestrowany ! :)
Nie pomyślałem, żeby zrobić zdjęcia, jak teraz wygląda... - ale obiecuję, ze dodam do tego posta.
Fotki przed przycienieniem szyb i wymiana halogenów, już po reparaturkach.

Oczywiście w międzyczasie, nie obyło by się bez kolizji, niestety nie posiadam, zdjęć po kolizji, natomiast przytarta była cala prawa strona o barierkę - NIE PATRZCIE NA TEL. PODCZAS JAZDY - przez kolizję, miałem pęknięty reflektor - kupiłem na allegro jeden i wtedy strasznie się różniły - ten co kupiłem, był jakiś za mgłą. - postanowiłem kupić 2 nowe reflektory - wydatek spory - ale opłacało się - zdjęcia z rzeźby...

Żałuję - ze nie zrobilem zdjęć po kolizji, ale byłem tak wkur... ze nie nadawałem się do niczego - naprawa wyniosła 1700zł plus koszt części... - coż... - życie.
Tyle co naradzie chciałem napisać o moim misiaczku -dodam więcej zdjęć jak tylko zrobię ale wcześniej muszę umyć samochód...
- proszę o waszą wypowiedź - bo Właśnie Wy mi pomogliście Go wybrać tak jak i dwa poprzednie Galanty.
POZDRAWIAM SERDECZNIE !!!
PS. Wyraźcie swoją opinię o samochodzie - chciałem, żeby szyby, Xenony i felgi nadały mu charakteru i indywidualności.Moje marzenie to Legnum... ale przekładka mnie przeraża...
ZNALAZŁEM JEDNO ZDJĘCIE Z CZARNYMI SZYBAMI !!! (natomiast przed reparaturakmi)

Postaram dodać się nowe fotki.

ZEROSUPER - 14-08-2009, 06:20

slonio88 napisał/a:
naprawa wyniosła 1700zł plus koszt części

slonio88 napisał/a:
Oczywiście w międzyczasie, nie obyło by się bez kolizji

slonio88 napisał/a:
Przyznam się szczerze, ze mam ciężką nogę...

Lżejsza nóżka i pojawią się oszczędności :wink:

A tak to całkiem ładny Galant, felgi fajne, chociaż ja bym takich sobie nie kupił.

slonio88 napisał/a:
Moje marzenie to Legnum...

Uuuu... to pokolizyjne naprawy mogą wyniesc i 17000 :wink:

Życze bezawaryjnej jazdy zawsze do celu :mrgreen:

Psikus - 14-08-2009, 22:16

Ładnie się prezentuje. te halogeny trochę dziwnie wyglądają jak na sporta..
Anonymous - 15-08-2009, 15:20

Cytat:
te halogeny trochę dziwnie wyglądają jak na sporta

Wiesz - halogeny - te akurat były pordzewiałe i wymieniłem je - natomiast na podobne - CHIŃSZCZYZNA - nie wyglądają za pięknie, natomiast dobrze świecą... :)
Pozdrawiam :)

Rafal_Szczecin - 15-08-2009, 18:02

dokladnie tak jak kolega napisal, szkoda, ze zmieniles halogeny, jednak co ori to ori, pozniej ktos moze powiedziec, ze samochod byl bity, bo ma nie ori halogeny
rosomak1983 - 15-08-2009, 19:01

Rafal_Szczecin napisał/a:
dokladnie tak jak kolega napisal, szkoda, ze zmieniles halogeny, jednak co ori to ori, pozniej ktos moze powiedziec, ze samochod byl bity, bo ma nie ori halogeny

eee tam. nie zgadzam sie te halogeny sa świetne podobnie jak cały zderzaczek... Pasuje... naprawde jestem mile zaskoczony...

Rafal_Szczecin - 15-08-2009, 19:22

rosomak1983 napisał/a:
eee tam. nie zgadzam sie te halogeny sa świetne podobnie jak cały zderzaczek

bo zderzak jest od sport edition, a halogeny poprostu nie pasuja.
ale wiadomo ile osob tyle zdan

mkm - 16-08-2009, 11:33

Rafal_Szczecin napisał/a:

ale wiadomo ile osob tyle zdan

I tak ma byc.
Mnie np. bardzo sie podoba ta kwadratowa tablica rej. z przodu.

pawela - 16-08-2009, 11:43

mkm napisał/a:

Mnie np. bardzo sie podoba ta kwadratowa tablica rej. z przodu.

która jest niezgodna z prawem :twisted:

co nie zmienia faktu, że i mi się to podoba, sam tak chciałem zrobić, ale colcik małe autko i tablica zdominuje przód

mkm - 16-08-2009, 11:44

pawela napisał/a:

która jest niezgodna z prawem :twisted:

Na bank? Hehe czlowiek cale zycie sie uczy...

Rafal_Szczecin - 16-08-2009, 11:51

mkm napisał/a:
Na bank? Hehe czlowiek cale zycie sie uczy...

na bank .prawo dokladnie okresla jakie wymiary musi miec tablica rejestracyjna z przodu, po "naszemu" powinna to byc tylko i wylacznie ta zwykla prostokatna.
w EVO nie chcieli oddac przegladu wlasnie za przednia kwadratowa tablice rejestracyjna .

Matejko - 16-08-2009, 13:47

to mozna poprosic o kwadratowa rejestracje do auta, a nie mozna jej zalozyc, czy tylko z tylu moze byc kwadrat?

a i progi w kolor :!: :!: :D :D

Anonymous - 16-08-2009, 13:58

Chłopaki - wielkie dzięki za odpowiedz - wiecie co - jeśli ta tablica jest nie zgodna z prawem, wcale się tym nie przejmę - Szyby z przodu tez są nie zgodne - a i xenony odchodzą, od normy Nie mają auto poziomowania:) Ale tablica była wydana w wydziale komunikacji - jest oryginalna - ale mniejsza z tym ;)
Jeszcze raz dzięki za opinie i proszę o więcej ;) !!
Może Wasze pomysły przerodzą się w dalszy projekcik Galanta :)
PS. Od razu mówię, ze nigdy w życiu nie załżę spojlera !

Rafal_Szczecin - 16-08-2009, 17:15

Matejko napisał/a:
czy tylko z tylu moze byc kwadrat?

dokladnie to . z tylu moze byc kwadrat.

Psikus - 16-08-2009, 21:49

taka blenda na tylnej szybie dobrze wygląda :D

aaa i taki cieniutki spojlerek na klapie