To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] Dziwne resetowanie zegara, radia i klimy

penmar - 15-08-2009, 13:27
Temat postu: [Cari 1.8 GDI] Dziwne resetowanie zegara, radia i klimy
Witam,

Od wczoraj mam taki problem ( nie było go wcześniej ). Wyjezdzajac podjechałem na CPN zatankowałem wsiadam a tu ani radio nie gra, zegarek wyłączony, odpalam silnik a tu klima na fula tak jak po zabraniu zasilania. Wysiadłem otworzyłem klapke od wlewu ( moja powiedziala ze zadzialalo jak ja zamknolem ) w miedzy czasie jeszcze otworzylem bagaznik i zamknolem, pojechalismy dalej.

Wracając do domku otwieram bagaznik i znowu to samo wylaczenie zegarka i radia reset klimy lub chwilowy reset radia i zegarka ktory zawsze sie resetuje do zera tak jak klima. Dzisiaj sprawdzam i wyszlo ze raz na jakis czas zauwarzylem ze jak nacisne zamek od bagaznika tak ze juz pusci i minimalnie sie podniesie bagaznik to dzieje sie to samo ale nie zawsze.

Druga sprawa wariacje komputera ( chyba ) i wskazywanie na biegu jalowym srednie spalanie 99.9 L/100km.

Ktos mial takie problemu lub moze mnie naprowadzic co mozebyc nie tak.

Pozdrawiam i wielkie dzieki za odpowiedzi.

Chooper - 16-08-2009, 10:35

zwarcie przy oświetleniu bagażnika...klima, radio, zegarek i podświetlenie są na tym samym obwodzie.
saphire - 16-08-2009, 10:37

Obstawiam też bezpiecznik lub błędnie podłączone zasilanie i podtrzymanie radia.
dario800 - 17-08-2009, 20:12

mam podobny problem wylanczal mi sie zegarek i radio ostatnio nawet przestalo dzaialac calkiem.poprawilem bezpiecznik i zadzialalo na razie jest ok.Pozdrawiam
penmar - 18-08-2009, 10:44

No to ja juz swoja usterke znalazlem.

Troche czasu spedziłem sprawdziłem od tyłu do przodu co się dało i okazało sie ze wystarczyło pożądnie podociskać bezpieczniki pod maska ten zestaw 3 bezpieczników w jednym dużym plastiku. Jeden z nich jest właśnie na radio, klime, oswietlenie, i teraz wszystko gra i bucy :)

Saphire trafiłeś w 50% ;)

dario800 u mnie jak narazie drugi dzień i działa wiec to pewno bylo tylko to.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzieki na naprowadzenie ;)

dario800 - 18-08-2009, 17:49

u mnie tez dziala jak na razie wszystko
KBDamian - 30-04-2010, 18:48

mam tak samo ze niedziała radio itp i niemoge dojsc co to bezpieczniki wszystkie są ok podociskane dobrze i nic macie jakiś pomysł co to jeszcze może być i gdzie to szukać ??