To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Czym tu się podniecać?

Anonymous - 11-07-2005, 09:12
Temat postu: Czym tu się podniecać?
Tak sobie czytam i oglądam te zdjęcia i się zastanawiam co to za news. Usiadł koleś, narysował coś w notatniku i teraz we wszystkich serwisach samochodowych to prawie pierwszy news. Albo czegoś brakuje w tej depeszy, albo naprawdę mamy sezon ogórkowy...

Cytat:

2005-07-08 12:08
Źródło: MMC Car Poland

Podczas tegorocznego salonu motoryzacyjnego we Frankfurcie koncern Mitsubishi Motors Corporation zaprezentuje gamę ciekawych pojazdów koncepcyjnych i seryjnych.

Mitsubishi Concept-SportBack to prototyp 5-drzwiowego samochodu sportowego o nadwoziu typu hatchback. Ta klasa aut błyskawicznie zyskuje w ostatnich latach na popularności na europejskim rynku.

Concept-SportBack jest wyrazem kontynuacji sportowych tradycji Mitsubishi Motors i pierwszy model tej marki zbudowany na nowej płycie podłogowej zaprojektowanej przez inżynierów koncernu. Nowa płyta podłogowa jest osiągnięciem o strategicznym znaczeniu ze względu na niezwykłą elastyczność pozwalającą zintegrować z nią całą gamę modeli pochodnych: od aut terenowo-rekreacyjnych (nowy Outlander), do modeli z segmentu C, w zależności od potrzeb rynkowych.

Nadwozie koncepcyjnego modelu zdradza kierunek, w jakim w najbliższej przyszłości będą podążali styliści Mitsubishi. Sportowy, klinowy profil, ostre linie karoserii, wyrazista sylwetka oparta na umiejętnie dobranych proporcjach szeroko rozstawionych osi i kół, osłona chłodnicy z widocznym logo Mitsubishi Motors i niezwykle ekspresyjny, wysoko poprowadzony tył pojazdu.

Hubeeert - 11-07-2005, 09:25

Toż to nadmuchany Seat Altea:?: Obrzydliwy... I gdzie ten klin :?:
Chooper - 11-07-2005, 17:30

urwać z tyłu diamenty i alfa 147 jak byk.
Efa! - 12-07-2005, 03:31

Eeee, takie babskie zabawki mnie nie kręcą 8)
Anonymous - 12-07-2005, 08:27

Chooper napisał/a:

hehe to samo mialem napisac... tragedia :!:
kiedy wroca fajne designy jak np. CA0 ? :D

Kofi - 12-07-2005, 09:31

A mi się nawet podoba :P
sla - 12-07-2005, 21:52

Chooper napisał/a:
I o to właśnie chodzi,przed kupnem kolejnego Lancera zastanawiałem się nad Alfą,ich wygląd jest nieporównywalny,zdecydowała jednak wiara w solidność Japończyków.Chciałbym mieć jednak Alfę wykonaną w Japonii.Lubię swojego Lancera jednak jest on brzydkim kaczątkiem przy Alfie.
Anonymous - 19-07-2005, 10:41

EEE, a ja lubię Lancera (wszystkie generacje :mrgreen: ) za tą jego kanciastość i surowość. A żeby było śmieszniej to dzisiaj nowy Lancer wyróżnia się na ulicy od tych wszystkich "dmuchanych" kompaktów jak 307, Corolla, Civic (5d) czy Megane, bo wygląda bardziej jak samochód :mrgreen: . Oby to był tylko rysunek pijanego projektanta bo jak nie to Lancer niestety dołączy do grona pudełkowców :evil: .