To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS GDI] [SILNIK] Nie działa wskaźnik temperatury wody

jawlo - 18-08-2009, 19:38

Też miałem ten problem.
Okazało się, że przyczyną był przerwany przewód we wtyczce przy czujniku.
Po zlutowaniu wskazówka ożyła.

jawlo - 18-08-2009, 22:08

Pobierz sobie dokumentacje .
W pliku "aaa13a+gasoline+direct+injection+(gdi).pdf" na stronie 13A-106 masz rysunek
gdzie szukać ten czujnik oraz jak go sprawdzić.

osiem - 19-08-2009, 21:32

A u mnie wspazówka ma czasami takie dziwne przyruchy. Podskakuje sobie za połowe skali a za chwile wraca przed połowe skali i dodatkowo skacze mi obrotek. pewnie tez coś sie dzieje z zegarami. ale nic z tym nie robie. Jak sie rozwali to.. go sprzedam bo ten moj egzemplarz to z niezawodnoscią ma malo wspolnego :mrgreen:
maniak30 - 19-08-2009, 21:36

Kolego na tym rysunku masz pokazany czujnik temperatury ale dla komputera czujnik dla zegara jest jedno pinowy i jest umieszczony obok :wink:
kszych - 20-08-2009, 10:34

osiem, sprawdź masę przy akumulatorze i silniku, ja tak miałem w almerze, jak włączałem kierunki to temperatura podskakiwała w ich rytm. Pomogła szczotka druciana i smar miedziowy
osiem - 26-08-2009, 09:51

kszych napisał/a:
osiem, sprawdź masę przy akumulatorze i silniku, ja tak miałem w almerze, jak włączałem kierunki to temperatura podskakiwała w ich rytm. Pomogła szczotka druciana i smar miedziowy

W takim razie muszę spróbować. Te objawy są dziwne - wskazowka od razu skacze wyzej a ppotem w ulamku sekundy wraca. Wiatrk sie nie włącza, a temperatura nie rosnie na postoju. Do tego jeszcze skacze mi obrotomierz. To pewnie coś z masa.