To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Grandis Techniczne - k&n filtr powietrza

w_dobro - 19-08-2009, 11:01
Temat postu: k&n filtr powietrza
Panowie.. orientujecie się może czy do granidsa 2.0 DID z 2006 roku jest jakis filtr K&N(wkładka nie stożek)

Wizard na stronie K&N nie pokazuje silnika diesel tylko 2.4 benzyna....

Czy jest możliwe lub pewne że kupienie wkładu do silnika BSY(touran 2.0TDI) jest taki sam jak w Grandis DiD????

pozdrawiam

tomekrvf - 19-08-2009, 18:44

w_dobro, ten filtr nic nie zmieni poza tym że do silnika będzie szło więcej syfu.
basia1720 - 20-08-2009, 23:38

Można by odpowiedzieć, ale jestem kobietą :-) A post jest skierowany wyraźnie: PANOWIE!!!
Wiec Panowie odpowiedzcie Panu :-)

pozdrawiam
Basia

jmb7 - 27-08-2009, 02:56

zgadzam sie z tomekrvf; zastanów się czy warto płacić za K&N dużo więcej i później kupować płyny do czyszczenia/smarowania itp.; czy nie lepiej założyć co 15k nowy;

dałem kiedyś K&N do Galanta i jakoś różnicy nie widziałem, a jak policzyłem to nie wiem kiedy się to zwraca;

w_dobro - 27-08-2009, 08:14

Nie zwraca się ... nigdy.. pytałem o Wasze doświadczenia.... miałem kiedyś Passata W8 i założyłem wkład K&N... jak się okazało tylko na jedną przejażdżkę... silnik się "zachłysnął" zbyt dużą dawką powietrza.. na silniku pojawiły się błędy związane właśnie z powietrzem.. stoi do dziś w garażu w pudełeczku.. auta już dawno nie mam .....

Podsumowując... odpuszczam...

Dziękie za opinię..
można zamknąć

lukas1 - 31-08-2009, 09:54

Witajcie a ja zrobilem na wkladce juz 9 tys i wiem ze dla niektorych to bzdury ale jakos silnik jest zywszy na nizszych obrotach, odradzano mi ze zajade silnik itd, osobiscie sie kontaktowalem z producentem K&N w tej sprawie, ( calosc znajduje sie w dziale lancera pt *wkladka sportowa K&N do miska*

tak dla sprawdzenie co jakis czas zamioenia na papierowy i calym szacunkiem dla odradzajacych po wlazeniu papierowego , czuje lekka przymule silnika