To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Lampka BREAKE zapala się i znika

Anonymous - 19-08-2009, 11:19
Temat postu: [CAxA] Lampka BREAKE zapala się i znika
Witam
Długo nie miałem żadnych pytań ale jednak w końcu się wyświetliło. a mianowicie zapala się lampka BREAKE od czasu do czasu. Płyn hamulcowy sprawdziłem OK. Co powiniem zrobić w takiej sytuacji.
Dzieki za sugestie i pozdrawiam
Robert

Anonymous - 19-08-2009, 11:25

mirage1, moze plywak sie zacina?
Anonymous - 19-08-2009, 11:43

no jesli tak to co zrobić z tym pływakiem?
pawela - 19-08-2009, 11:59

zobacz przez wizjer czy nie kończą się okładziny, a jak nie to czy dobrze działa czujka przy ręcznym
emilok - 19-08-2009, 12:02

Ja z moim coltem miałem identyczny problem, na początku jakieś pół roku temu zapaliła się lampka breake i nie chciała zgasnąc. Nie wiedziałem o co biega więc od razu zajżałem do zbiorniczka na płyn hamulcowy czy czasem coś mi go nie wcięło. Po zajżaniu kontrolka zgasła. Nie zapalała się potem przez jakiś czas. Ostatnio miesiąc temu znów zaczęła mi się palić, nie miałem czasu nawet na popatrzenie pod maskę i po jakichś 10km jazdy sama zgasła. Później zaczęło mi się tak dziać coraz częściej (zapalała się podczas jazdy i w niedługim czasie znikała). Wkońcu po jakiś 2 tygodniach wkurzyłem się na to, zajżałem do zbiorniczka, pobawiłem się pływakiem czy nie jest zawieszony, zakręciłem zbiornik i od tego czasu nie pojawia się już więcej. Więc myślę że w Twoim przypadku będzie podobnie, otwórz zbiorniczek, "pomyrdaj" trochę pływakiem zakręć i zobacz czy przyniosło poprawę.

pozdro :)

krzychoo_soft - 20-08-2009, 01:03

Też to przerabiałem. Myślałem że to czujka od ręcznego ale też pomerdałem w zbiorniczku z płynem, zakręciłem i od roku spokój :lol:
Anonymous - 20-08-2009, 07:46

tez zamieszalem w zbiorniczku teraz jest OK, ale ręczny jest dość luźny łapie dopiero w końcowej fazie. Pozdro i dzieki.
harpagan - 20-08-2009, 09:19

Jak zdejmiesz ta czesc plastikow ze schowkiem miedzy siedzeniami, to na koncu dzwigni recznego jest nakretka (bodajze 10).
Mozesz podregulowac naciagniecie linek recznego, oczywiscie z glowa zeby hamulec nie trzymal caly czas.