[92-96]Colt CA0 - [CA1A 1.3] falujące obroty
smygon1 - 19-08-2009, 18:24 Temat postu: [CA1A 1.3] falujące obroty Witam! do mojej sigmy niedawno dolaczyl Colt. i mam maly problem z falujacymi obrotami w silniku 1,3 12v i pytanie czy to krokowiec czy cos innego? i moze ktos spotkal sie z takim problemem i jemu zaradził a mianowicie iz jak napelnie zbiornik na 100% to wskazowka wskazuje 3/4 zapelnienia.. z gory dzieki za podpowiedzi..:D
karolgt EDIT : zmieniłem tytuł bo "NOWy Coltmaniak" nie sugeruje zawartości
pawela - 19-08-2009, 18:51
opisz bardziej problemy, bo różne wahania obrotów mogą wskazywać przepływomierz, krokowca czy po prostu brudną przepustnicę
Anonymous - 19-08-2009, 21:04
1. Brakuje trochę informacji. Na falowanie obrotów ma wpływ bardzo wiele czynników. Na pierwszy ogień polecam sprawdzenie i ew. wymianę filtra powietrza, czyszczenie przepustnicy i regulację obrotów. Tutaj znajdziesz instrukcję regulacji.
2. Tu widzę dwie możliwości: zawieszanie się pływaka w zbiorniku lub problemy ze wskazówką. Często zdarza się, że zegary są rozbierane, a wskazówki osadzane w niewłaściwych pozycjach i np. wskaźnik pokazuje przegrzanie silnika podczas, gdy jego temperatura jest jak najbardziej prawidłowa.
smygon1 - 20-08-2009, 17:54
u mnie wyglada to tak, ze obroty skacza caly czas w szybkim tepie na okolo 2000 obr i spadaja. Dzieje sie to z szybka czestotliwoscia, i czasem jest tak, ze oboty sa rowne lecz bardzo niskie.
Anonymous - 20-08-2009, 21:42
A układ zapłonowy sprawny? W jakim stanie są świece, kable, kopułka i palec?
|
|
|