Eclipse - Techniczne - Centralny zamek
noangels - 24-08-2009, 20:04 Temat postu: Centralny zamek Poszukuję schematu centralki centralnego zamka, bądź pomocy w podłączeniu centralki sterowanej z pilota. Które przewody są odpowiedzialne za przełączenie centralki. Z góry dzieki.
Pozdro!
zenek_bb - 24-08-2009, 22:55
ja to trenowałem pare miesięcy temu przy montażu alarmu, sterownik w ecli znajduje sie przy prawej nodze pasażera pod plastikiem który zamontowany jest na jednej śrubce krzyżowej i zapince jak w tapicerce, znajdziesz tam szarą puszeczkę z wtyczką u dołu, niepowiem Ci teraz dokładnie bo niepamiętam który pin odpowiada za otwieranie a który za zamykanie ale powiem Ci tak, że zamek w ecli jest sterowany MASĄ, przy otwieraniu dajesz mase na styk gdzie niema napięcia, gdy chcesz zamknąć dajesz mu masę pod styk gdzie jest wtedy 12V ale niebój sie, nierobisz mu spięcia, tak jest zrobiony
rano zrobię fotkę w garażu gdzie dokładnie to masz podpiąć
pozdrawiam
wawer - 23-09-2009, 14:39
brązowo-biały i brązowo-żółty
joker1607 - 17-01-2010, 11:51
Troche ten temat dawno byl stworzony ale mam nadzieje ze ktos mi pomoze bo nie chce stwarzac nowego tematu. A wiec tez probuje podpiac centralny zamek sterowany na pilot. Skorzystalem i wiem juz gdzie sa te kable od centralnego ale jeszcze potrzebuje zeby mi ktos powiedzial gdzie sa kable od kierunkow zeby jeszcze pod nie sie podpiac? Moze ktos montowal centralny na pilot i mi pomoze chciasz gdzie to mam szukac.
Dziekuje z gory za uwage i wszelka pomoc
Anonymous - 17-01-2010, 15:21
Pod kierownicą albo przy przełączniku od awaryjnych,kolory znajdziesz przy światłach.Powodzenia.
joker1607 - 17-01-2010, 17:10
ok poszukam i dam znac pozniej jak mi poszlo:)
zenek_bb - 19-01-2010, 18:21
pod kierownicą dobra rzecz ale ja polecam wpiąć się w kable które idą w wiązce na tył auta, znajdziesz je pod dywanikiem przy lewym progu, musisz tylko zdjąć plastikową nakładkę progu tą z napisem eclipse kolory znajdziesz w bagażniku przy lampach, już ich nie pamiętam, wystarczy zdjąć te plastikowe osłonki w bagażniku
|
|
|