To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Prośba o porade!

badmdfk - 24-08-2009, 20:32
Temat postu: Prośba o porade!
Witam! Może tu ktoś odpowie mi na moje pytanie. Szukałem na forum car audio, ale chyba mnie olali. Pewnie znajdzie się ktoś, kto jest w temacie. Mianowicie poszukuję subwoofer + wzmacniacz do carismy HB. Miałem ostatnio włam do auta i zapierdzielili mi właśnie ten zestaw. Szkoda sprzętu, ale to nic w porównaniu z szkodami które gnojki wyrządziły. Sprzęt miał 5 lat choć grał jak dla mnie milutko no ale pewnie dostaną za niego jakieś 200 zeta a ja musiałem wydać 800 na tylną szybę bo frajerstwo nie umiało się inaczej dostać do auta. Proszę o pomoc bo brak mi basu. Jeszcze jedno, słucham drumm&bass i gotówkę którą mam to 700zl. Kable zostały więc jeden wydatek mniej.
Saqu - 26-08-2009, 21:18

ee moja porada jest taka, że szkoda auta na montowanie jakichś basów itp, szkoda bagażnika na to co jest praktycznie nie potrzebne, o wiele lepiej i przyjemniej się jeździ jak muzyczka cicho pogrywa sobie a nie łopocze, że bania mała :P
takie jest moje zdanie ale ponoć o gustach się nie dyskutuje :P

ZEROSUPER - 26-08-2009, 21:52

Saqu napisał/a:
o wiele lepiej i przyjemniej się jeździ jak muzyczka cicho pogrywa sobie a nie łopocze

O gustach się nie dyskutuje. Ja mam głośnik niskotonowy i słucham muzyki dosyc cicho, ale za to z głębokim basem, a że jeżdże sporo i słucham dużo to uważam że dla pełnego spektrum wrażeń bas jest potrzebny.
Za 700 zł jest cała masa ofert na allegro. Skrzynak JBLa i jakiś wzmacniacz dobrany.
Ja mam JVC wzmacniacz i Emphaser skrzynia. Tyle, że moja skrzynia kosztowała troszkę ponad 800zł.

Saqu - 27-08-2009, 13:35

ZEROSUPER napisał/a:

O gustach się nie dyskutuje.

Nom nie dyskutuje się, tyle, że ja wyraziłem tylko swoją opinię :)

badmdfk - 27-08-2009, 14:52

Ja tam akurat lubię posłuchać muzyczki z dobrym basem. Chyba się przyzwyczaiłem, bo miałem taki sprzęcik 5 lat.
Chyba skuszę się na skrzynie hertza i wzmacniacz carpower, tylko nie wiem czy wzmacniacz uciągnie ten głośnik.

Nikoś - 27-08-2009, 15:15

Ja mam skrzynke JBl i wzmaka VOICECRAFT wydałem nato 670zł a bas mam taki że szok 8)
docencik87 - 27-08-2009, 15:41

Powiedz mi jeszcze jaki model tego Voice Kraft'a??
Nikoś - 27-08-2009, 16:07

Napisze jak wruce do domu bo mitsu stoi w garażu 8)
Wojtas1982 - 27-08-2009, 16:32

ja tam wole posłuchać pomruku silnika :D
Nikoś - 28-08-2009, 09:21

Niechciało mi się go całego wykręcać ale na wierzchu ma napisane V18 1200wat