To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.9 DI-D] Rura dolotowa powietrza

goatguy - 27-08-2009, 17:41
Temat postu: [Cari 1.9 DI-D] Rura dolotowa powietrza
Witam,

Kilka dni temu moja Cari zaczęła tracić na mocy podczas dodawania gazu i znajomy mechanik zdiagnozował uszkodzenie wymienionej w temacie rury dolotowej powietrza. Szukałem na allegro, czy można kupić coś takiego do mojego modelu [rocznik 2002], ale znalazłem tylko do GLS i GDI z lat 98-99. Czy ktoś się może orientuje, gdzie mógłbym zamówić taki element lub czy ewentualnie ten od GDI czy GLS będzie pasował do DI-D? Może jest jakiś sklep internetowy, w którym można takie części kupić lub zamówić? Z góry dziękuję za wszelką pomoc.

pawelsonx - 27-08-2009, 17:46

a dokładnie która rura do turbiny czy od turbiny do intercoolera czy z intercoolera do kolektora dolotowego ??
goatguy - 27-08-2009, 17:49

Do turbiny. Wygląda to mniej więcej tak jak poniżej. Wybaczcie, ale nie znam się na tym kompletnie, więc nie wiem jak to dokładnie opisać.

pawelsonx - 27-08-2009, 18:30

pewnie trzeba kupić taka samą. Co do rur gumowych to kiedyś w latach 90 jak części do francuzów były drogie lub ich nie było to w mojej poczciwej r11 pad wąż gumowy od chłodnicy taki gruby i wtedy naprawił mi go znajomy wulkanizator Zresztą ten gościu naprawiał wtedy wszystko co związane było z gumą od poduszek silnika po różne tam ciekaw rzeczy
herflik95 - 28-08-2009, 21:49

goatguy, przerabialem już ten temat. U mnie wygladało to tak ze serwis powiedział 300PLN za to gumowe kolano łączonce rure intercoolera z turbiną. Ja dokupiłem takie kolano na szrocie od TD z rocznika 99' . Jedyne defekt był taki ze aby na styk spasowała - jest w td troche krótsza niż w did ale jak narazie zobiłem ponad 15 tyś i nie spadała
goatguy - 29-08-2009, 09:24

To poszukam w takim razie od TD. Znajomy to złota rączka, więc powinien sobie poradzić z założeniem tego. Dziękuję bardzo za odpowiedzi.