To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Dziwne drgania

Anonymous - 28-08-2009, 07:28
Temat postu: [CAxA] Dziwne drgania
Witam. Od pewnego czasu w moim colcie pojawiły sie drgania przy ok 85 km/h dodam ze opony są nowe i były wywazane (sprawdzałem dwa razy wyważenie ) Co jeszcze może powodowac wibracje?
Pexu - 28-08-2009, 08:03

Jeżeli koła były wyważane, jeżeli felgi są proste... Stawiałbym na jakiś luz w zawieszeniu. Albo końcówki drążków.
mkm - 28-08-2009, 08:15
Temat postu: Re: Dziwne drgania
zawias napisał/a:
Co jeszcze może powodowac wibracje?

Konczace sie przeguby, brak pierscieni centrujacych na felgach, krzywe felgi/felga, odksztalcone opony, brak lub uszkodzenie „wywaznika” (gumowego pierscienia) na polosi, luzy w zawieszeniu. Jak przy hamowaniu to jeszcze tarcze.

Anonymous - 28-08-2009, 15:08

Luzów w zawieszeniu nie mam sprawdzałem na trzepaczkach
dodam jeszcze ze kierownica nie drga
czyli przeguby odpadają.

Miroslaw1305 - 28-08-2009, 20:42

dołączę się do opini mkm .Podiedż do innego warsztatu,który zajmuje się ogumieniem i spróbować zrobić to jeszcze raz.Sprawdż także poduszki mocujące silnik i skrzynię.Być może któraś jest naderwana lub się poluzowała .
Anonymous - 12-09-2009, 16:10

Podejrzewam ze to przeguby jak sprawdzałem ręką czy są luzy no i niestety przegub lata góra dół to raczej nie normalne wiem ze jest dopuszczalny ruch poziomy jak to jest naprawde ???
Pexu - 12-09-2009, 18:44

faktycznie, luz poziomy polosi jest normalny ale gora-dol to juz niepokojace zjawisko...