Nasze Miśki - Plymouth laser 91 .....hm............. no cóz toz to Eclipse
krzypolo - 01-09-2009, 00:51 Temat postu: Plymouth laser 91 .....hm............. no cóz toz to Eclipse Witam jako że ostatnio na zlocie w Zarzeczu mojego miska spotkało niesamowite wyróznienie postanowiłem cos nie co napisac o nim.
Historia zaczęła 5 lat temu się niemal romantycznie ....... mojka dziewczyna mieszkała jakieś 20 km ode mnie , ja pracuję cały dzień więc musiałem stac sie bardziej mobilny .............
pewnej niedzieli w przypływie ogromnej handry postanowiłem pojechac na giełde i kupić auto ........... nic mnie jednak nie rzuciło na kolana więc rozpocząłem rajd z kolega po auto komisach i tam go ujrzałem ........ dziewczyna ( dziś już żona ) spojrzała na niego na mnie .............. i do dzis go nazywa " złomkiem "
Był taki biedny...... zapuszczony a był dopiero nastolatkiem .... 13 lat.......... W chamski sposób przystosowano oświetlenie do norm europejskich ........... i wogóle ..... wziąłem go do siebie i zacząłem od podstawowych czynnosci przegląd , wymiana płynów drobne naprawy (Wspomaganie kierownicy , klocki , tarcze )
potem zaczęło sie upiększanie

nowy lakier
aż w końcu znalazłem to forum i jestem z wami ....... staram sie byc na każdum zlocie , spocie choć nie kazdy był szczęsliwy ( Strykowo )

awariapanewek na zlocie w strykowie i potem heroiczna próba naprawy przez Wojmiego i musiało dojść do przeszczepu serca zakończonemu powodzeniem dzięki Krzyżakowi
później nie obyło sie bez gadżetów
i tak wygląda moja 5-letnia przygoda z miskiem ........... i mam nadzieje że będzie jeszcze długo trwała
misiek dzisiaj...................................
Mam wiele frajdy z miska .......... i dzięki niemu poznałem wielu przesympatycznych ludzi i chodzi mi o bywalców tego forum
pozdrawiam
krzysiek
ZEROSUPER - 01-09-2009, 06:14
Świetne auto. Dobre z tym "złomkiem" choć on bardziej przypomina "McQuina" Taka historia od "zera" do " bohatera". Fajnie, że zapuszczone autko trafiło w dobre ręce i dzis może cieszyć oko.
Życze wielu bezawaryjnych kilometrów.
Marcin-Krak - 01-09-2009, 10:15
krzypolo,
1. Gratuluję zwycięstwa. Nie ukrywam, że jestem zaskoczony wynikiem
2. Mam nadzieję, że przygody ze Strykowa były ostatnimi poważnymi jakie dotknęły Twój samochód
Niech się tylko dobrze sprawuje.
Krzyzak - 03-09-2009, 21:59
Krzysiu - Ty go po prostu juz wiecej nie mecz (tak, jak to mialo miejsce w Grudziadzu - serducho mi "krwawilo" jak to widzialem...)
krzypolo - 04-09-2009, 10:59
Krzyzak napisał/a: | Krzysiu - Ty go po prostu juz wiecej nie mecz (tak, jak to mialo miejsce w Grudziadzu - serducho mi "krwawilo" jak to widzialem...) |
Jejkooooo teraz to ja juz go pieszcze................... ....
Jogurt - 04-09-2009, 11:12
kliper fajny ale nie sądziłem że wygra z legnumami niezła metamorfoza
krzypolo - 05-01-2010, 15:24
Kurcze ale mi się ostatnio "SĄSIAD" trafił !!!!!
a słyszałem że POLODY otworzył salon Mitsubishi ....
krzypolo - 29-01-2010, 13:10
Aż wstyd Tak długo go mam i dopiero TPS-a wymieniłem............ teraz to on jeździ ....
Poza tym na początku roku za pomocą kisior1985 wymieniłem rozrząd ...... bo musiałem wymienić pompe wody ................ zima ..........
wczoraj nowe świece ....................... i hulamy.......po ulicach zaśnierzonych 30 km/h
damiano1919 - 29-03-2011, 13:10
Sorry za odgrzanie tak starego kotleta, ale zanabyłem również lasera i miło że w tym mieście nie jest jedyny.
krzypolo - 29-03-2011, 13:16
damiano1919 napisał/a: | ale zanabyłem również lasera i miło że w tym mieście nie jest jedyny. |
no i jka zadowolony ? to Ty szukasz nowego silnika ?
widziałem 4g37 na allegro od galanta
damiano1919 - 29-03-2011, 13:22
Trudno mówić o zadowoleniu bądź nie, gdyż auto kupiłem wczoraj.
Auto niewiele kosztowało i jak na tą cenę to jest w bardzo zadowalającym stanie.
Silnik bardzo zdrowo pracuje(więc to nie ja szukam takowego) i ma założony w połowie ubiegłego roku podtlenek LPG.
Z tym że moje auto wygląda zupełnie inaczej niż twoje, nie wiem czy jest to kwestia rocznika czy rynku na jaki zostało wypuszczone.
pamar - 29-03-2011, 13:44
damiano1919 napisał/a: | Z tym że moje auto wygląda zupełnie inaczej niż twoje, nie wiem czy jest to kwestia rocznika czy rynku na jaki zostało wypuszczone. |
Rocznika
Troszkę informacji znalazłem na temat Laserów: http://www.allpar.com/model/eagle-talon.html może się przyda
krzypolo - 15-06-2011, 00:05
Znów doszło do nowych pieszczot .......... i to większych.............. nowa uszczelka pod głowicą , sprzegło , przeguby wewn. i zewn. wraz z półosią .................. i klocki hamulcowe .................... teraz ja jestem pieszczony bezproblemowa jazda i oczywiście stawiam sie na zlocie .....................
Juiceman - 15-06-2011, 00:16
Do niemiec byś pojechał
krzypolo - 10-01-2012, 21:31
I stało się ........... dziś nadszedł dzień rozstania z moim zielonym ..... synkiem , mam nadzieje że trafił w dobre ręce .................
|
|
|