Mazowieckie - Dobry warsztat lakierniczy
Luk - 03-09-2009, 13:53 Temat postu: Dobry warsztat lakierniczy Witam wszystkich!
Czy znacie jakiś dobry warsztat lakierniczy w Warszawie? Ktoś dzisiaj przejechał mi po drzwiach kluczem Chcę się dowiedzieć ile może kosztować naprawa i czy warto robić z AC czy nie... Dzwoniłem do AutoGT, jak u nich z jakością napraw lakierniczych? Ma ktoś doświadczenia?
Misiek :) - 03-09-2009, 15:43
Ja mam punkt poza warszawą, mojemu teściowi robili astre i dobrze i niedrogo.
pewnie około 200-300 zł by kosztowało malowanie.
Tam gdzie ja moge dać namiar to jest dalego od komunikacji, i około 1 godz od warszawy.
Może da rade jakąś pastą, są takie do kupienia, że rysy pokrywają
Luk - 03-09-2009, 15:47
Misiek , dzięki, jednak trochę za daleko... A co do pasty, to rysa jest niestety dość głęboka, wątpię żeby pasta dała radę... No ale właśnie dlatego szukam warsztatu żeby mi to obejrzeli i wycenili.
Anonymous - 04-09-2009, 23:53
Zobacz tutaj:
http://www.smart-plus.pl/
lub tutaj:
http://www.renowacjalakieru.pl/
Może wyjdzie taniej niż lakierowanie.
Dman666 - 05-09-2009, 00:29
Nie wyjdzie taniej....bylem u nich i to sa naprawy "na szybko" jak zarysujesz zonie auto pod marketem i nie chcesz dymu na chacie...robia szybko, ale drobne alementy (do A4) i ceny z kosmosu. Za mala ryse biora tyle co za caly element.
Ogolnie strasznie marudza i jak cos trudniejszego to mowia, ze nie dadza rady (chociaz na stronie jest informacja, ze potrafia. Przyklad: obite ranty drzwi).
kamil0810 - 05-09-2009, 13:38
znam parę warsztatów lakierniczych ale oni wala całe elementy jak coś bo nie bawia się w robienie zaprawek podobno im sie to nie opłaca od elementu biorą niby od 250zł ale z doświadczenia wiem że tak naprawdę znacznie więcej kasują za naprawę Auto-Babice robią niezle widzialem ich prace i poprawnie zrobione
ja niestety te co dobrze znam to robią tylko auta cieżarowe alb jak robią osobowe to kiepsko i drogo wiec bym ich nie polecił bo szkoda miska w takie łapy oddać
Anonymous - 06-09-2009, 00:07
Jeszcze jedno miejsce sprawdź, robili mi ostatnio służbowe auto (ktos mi przytarł na parkingu).
Jest to podwykonawca firmy Kia Krzewscy na ulicy Rudzkiej (Żoliborz), praca wykonana rewelacyjnie.
Wiem także, że robią samochody ludziom pracującym w PZU, mają super renomę. Nie wiem czy są tani, czy drodzy.
Adresu dokładnego nie mam, bo załatwiałem wszystko przez serwis Kia Krzewscy.
Jest to następny wjazd na posesję za Kia Krzewscy.
Luk - 09-09-2009, 18:30
Dzięki za odzew i wszystkie informacje.
Byłem w warsztacie blaharskim AutoGT i tam lakierowanie 2xdrzwi + błotniki (dla wyrównania koloru) policzyli ok. 1500 netto. Oczywiście robiłbym z AC. Tylko że gość bardzo odradzał mi naprawę Mówił, że kupa roboty, trzeba rozbierać drzwi od środka żeby zdjąć klamki i lusterko i ogólnie że jak bym chciał, to zrobią, w końcu to dla nich kasa, ale on by olał i się przyzwyczaił
Mnie zmroziło trochę to rozbieranie drzwi, bo wiem z własnego i nie tylko własnego doświadczenia, że jak się raz ruszy coś, co było montowane fabrycznie, to ZAWSZE później będzie się coś telepać/skrzypieć/stukać Czyli nie chciałbym, żeby naprawiając jedno, popsuli drugie...
A mi nie chodzi o to, żeby było jak nowe, tylko żeby białym po oczach nie waliło... A jak pod słońce będzie widać rysę, to trudno, w końcu samochód jest do jeżdżenia, a nie oglądania
Mam namiary na podobno dobry warsztat na Woli, przejadę się i zobaczę co powiedzą. Jak zrobię, to zdam relację.
Anonymous - 09-09-2009, 21:16
Z tego co pamiętam najbardziej polecanym zakładem lakierniczym na znanych mi forach był zakład Kalbarczyka
Blacharstwo i Lakiernictwo Bogusław Kalbarczyk
Warszawa
ul. Puławska 425
Telefon:
(022) 641-24-37
Tercel - 21-09-2010, 19:50
Witam
I co Luk ? zrobiłeś ? mam podobnie rysę i nie wiem jak do tego podejść. Też mi radzą, przyzwyczaisz się, a ja nie bardzo chcę się przyzwyczajać.
Pozdrawiam
Anonymous - 21-09-2010, 20:26
Hej,
Czy ktoś z Was naprawiał tylne nadkola w Galancie z użyciem reperaturek? Gdzie to można zrobić w przyzwoitej cenie? Owczar polecił mi lakiernika z Białobrzegów, ale to strasznie daleko, a w Warszawie objechałem lakierników i albo nie robią. albo dają ceny zaporowe żeby się pozbyć klienta np. 1600-2000,- za dwie strony.. Jeśli ktoś to już przechodził to proszę o namiary na warsztat...
Luk - 21-09-2010, 23:21
Tercel, zrobiłem, jestem bardzo zadowolony - nic nie widać. Obyło się oczywiście bez rozbierania drzwi, polakierowali do tego załamania blachy na wysokości klamek - dlatego nie trzeba było cieniować. Lakier idealnie dobrany. Zrobione praktycznie z dnia na dzień (w AutoGT miał być tydzień). Sami się rozliczali z ubezpieczycielem, ja tylko im podesłałem upoważnienie od leasingodawcy. Warsztat to www.setniewski.pl. "Prywatnie" wycenili na 800 zł, więc opłaciło się robić z AC, straciłem zniżkę w wys. ok. 300 zł...
Manuela - 22-09-2010, 10:31
Ja tez się zastanawiam nad jakimś dłubkiem, bo ruda mi wychodzi w 2 miejscach- nad uszczelką przedniej szyby, w okolicy łączenia słupków/rynienek dachowych. takie małe gniazda, ale nieciekawie to wygląda. W sumie nieduży pizdryk, ale częściowo pod uszczelką. Muszę to zrobić, żeby nie poszło w słupki. Robił ktoś coś takiego?
Tercel - 24-09-2010, 07:48
Mnie Auto GT wyceniło na prawie 2000 zł za dwa elementy (same nalkejki prawie 500 zł). Też mam leasingowe rozliczalem sie bezgotówkowo i chyba zniżek nie tracę ani nie zyskuję. Mam umowę wieloletnia (3 lata) w PZU. Tak mi powiedziano i tak mam w umowie. Autko zrobione super.
[ Dodano: 24-09-2010, 13:54 ]
Luk,
Witam
Czy Twój leasingowy jest kratką ?
Pozdrawiam
|
|
|