To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - [C5xA] Colt 1.5 GLXi 91r. + LPG ?

kamil09 - 05-09-2009, 12:30
Temat postu: [C5xA] Colt 1.5 GLXi 91r. + LPG ?
Witam wszystkich. O roku jestem posiadaczem colcika, jestem z niego zadowolony, ale przydal by sie samochod z gazem. I tu wlasnie moje pytanie. Czy do mojego colta 1.5GLXi 91r. , przebieg ; 212065 jest sens zakladac instalacje gazowa?
PABLO998 - 05-09-2009, 12:34

Ja mam takiego Colta z instalacją gazową i nie narzekam. Instalację założyłem, jak miałem 180 tys, a teraz mam 310 :) . I dalej jeździ, a owa instalacja zwróciła się już po 16 tyś. Tylko trzeba pamiętać o wymianie świeć, kabli itd, częściej niż przy jeździe na benzynie. Ja bym polecał.
kamil09 - 05-09-2009, 12:47

Wielkie dzięki za odpowidz. Chyba skusze sie na zalozenie tej instalacji :) Pozdrawiam
rus_one - 05-09-2009, 21:49

I tak gazownik powinien sprawdzić najpierw silnik czy się nada. Jeśli tego nie zrobi, to znaczy że zakłada do wszystkiego, a potem unika klientów jak ognia... Jak masz ciśnienia ok i nie pali oleju to zakładaj.
dekolt - 13-10-2009, 01:22

PABLO998 napisał/a:
Ja mam takiego Colta z instalacją gazową i nie narzekam. Instalację założyłem, jak miałem 180 tys, a teraz mam 310 :) . I dalej jeździ, a owa instalacja zwróciła się już po 16 tyś. Tylko trzeba pamiętać o wymianie świeć, kabli itd, częściej niż przy jeździe na benzynie. Ja bym polecał.

a ja stoję przed dylematem, zdejmować czy zostawiać gaz.
z pewnych powodów muszę zalegalizować lub zdjąć ;)

i teraz liczę i kombinuję, bo wolałbym wrócić na Pb, ale koszta..
gazownicy proponują w okazyjnej cenie instalke (w kosztach przejechania 2700km na Pb)
i nie wiem co wybrac... co robić.

Auto właśnie na demontażu gazu. Postanowiłem, że jednak Pb, ale zostawiam rezerwę na powrót do gazu (z możliwością doinstalowania później).

No i efekt jeżdżenia na LPG - przepływomierz do wymiany, zostały strzępy, gaz zdjęty.
PS.
Gaz zdjęty, ale przepływomierz cały, bo działa nadal. :)