To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A/W 2.0] Wymiana przegubu zewnętrznego

kurczewski85 - 05-09-2009, 12:33
Temat postu: [EA2A/W 2.0] Wymiana przegubu zewnętrznego
Witam, mam pytanie czy przegob w galancie 97r 2.0 benzyna skrzynia manualna combi jest razem z poloska czyli zeby wymienic przegob musze wymienic cala polos?
Kmer - 05-09-2009, 13:36

kurczewski85, nie musisz wymieniać całości,przegub jest rozbieralny,jeżeli chcesz zaoszczędzić kosztów wystarczy je zamienić,z prawej strony na lewa i jeszcze nabijesz sporo km.
kurczewski85 - 05-09-2009, 21:56
Temat postu: przegob
mechanik mi powiedzial ze przegob jest razem z poloska ze tak jest podobno w niektorych japoncach dziwne mi sie to wydalo wiec zapytalem sie na forum
deejay - 05-09-2009, 22:11

Temat przegubu przerabiałem u siebie z nie miłym wspomnieniem :? , walczyłem z młotkiem prawie 2 godziny i nic :evil: , zostało tylko rozcinanie przegubu ,. Przegub zewnetrzny trzyma bardzo mocno dosyc gruby pierscien , wiec dlatego tak cięzko go zbic z półoski , jest to prawie wręcz nie mozliwe :x
pepi - 06-09-2009, 17:25

Bez paniki nie jest tak zle
Dylemat to kupno nowego czy używanej oski
Moje zdanie jest takie ze lepiej kupić używaną ośkę niż wymieniać przegub
Tak jak ci fabryka ośkę złoży lepiej jej nie rozbierać
Wiec lepiej poszukaj sobie oski całej ale sprawdza na niej czy SA luzy i czy żeby nei SA mocno skorodowane bo czujnik abs nie będzie czytał jak należy
Ale uwaga osiek w 2.0 jest 2 rodzaje różnica w średnicy to 2mm lepiej sobie zmierz i jak będziesz kupował to sprawdź wymiar ale w twoim roku była ta gruba wiec nie powinno być problemu, bo łatwo je dostać
No i wymiana jest o wiele prostsza niż samego przegubu

Owczar - 06-09-2009, 20:05

kurczewski85, proszę o edycję tematu aby było konkretnie wiadomo o co chodzi i otagownie jakiego modelu dotyczy.
matek - 09-10-2011, 11:50

odkopie troche stary temat. wczoraj zauwazylem ze poszla mi guma w przednim przegubie. jeszcze nie trzeszczy ale pewnie nie dlugo sie zacznie. czy wymiana jest naprawde taka ciezka? w starym civicu po kilku udezeniach mlotka przegub zszedl bez wiekszych problemow. jak to wyglada w galancie 1998 2.0 ?

tan z intercars bedzie dobry??

Cytat:
G15032

Informacje Inter Cars o towarze: G15032

Przegub napędowy zewn.
Producent: NKN
Opis: PRZEGUB {ZEWNĄTRZ} MITSUBISHI GALANT EA2A 2.0I 96-

Wewnętrzne uzębienie, od strony koła: 24
Średnica pierścieńia uszczelniającego [mm]: 54
Zewn. uzębienie, od strony koła: 25

Hugo - 10-10-2011, 00:43

matek napisał/a:
w starym civicu po kilku udezeniach mlotka przegub zszedl bez wiekszych problemow. jak to wyglada w galancie 1998 2.0 ?
Nie wiem jak przegub schodzi z półosi, ale podejrzewam, że będzie to pryszcz w porównaniu do tego jak przegub będzie wychodził z łożyska w zwrotnicy :mrgreen: o ile nie był niedawno z niej wyjmowany.
Krzyzak - 10-10-2011, 07:38

zmieniałem - mi wystarczyło 1 uderzenie młotkiem ok. 1 kg
ze zwrotnicą też problemów nie miałem