To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - Na jaki kolor przemalować swojego Colcika?

Kondzio_czdz - 05-09-2009, 15:26
Temat postu: Na jaki kolor przemalować swojego Colcika?
Witajcie misiaczki.

Mam do Was małe pytanko. Otóż po wielu wielu perypetiach z moim Colcikiem w końcu mam go w domku. Zdążyłem wymienić progi, nadkole i kilka innych rzeczy oraz pozbyć się rdzy ze środka i z zewnątrz. Wygładziłem wszystkie nierówności i teraz pora na lakierowanie.

I... no właśnie... jaki kolor wybrać? Aktualnie Colt jest srebrny.
Jako że mam w środku niebieskie fotele, planuję czarne plastiki, chcę też przyciemnić szyby z tyłu chciałbym dobrać coś właśnie pod to.
Zastanawiam się nad czarno-srebrnym-od linii okien w górę(słupki i dach) czarny, a reszta niebieska. Myślałem też o czarno-czerwonym, ale chyba nie do końca pasowałby do wnętrza. Podoba mi się też czarno-srebrny, ale jest już trochę oklepany. Opcją jest też pozostawienie srebrnego.
Co byście doradzili?

londolut - 05-09-2009, 15:35

Kondzio_czdz napisał/a:
Co byście doradzili?
Żadne dwu kolorowe Fast and Furious ;) Tylko perła. Widziałeś mój lakier - 50% to właśnie ona. W słońcu mieni się niesamowicie ;) Jeśli chcesz zmieniać kolor permanentnie to ja bym poszedł w białą perłę a progi równo z dolną linią zderzaka zrobił na czarno. Za niedługo ci pokaże o co mi chodzi ;)
Kondzio_czdz - 05-09-2009, 15:44

W takim razie cierpliwie czekam :)
Myślałem właśnie o lakierze perłowym, ale z doborem koloru nie bardzo mi idzie :mrgreen:

londolut - 05-09-2009, 16:31

Trochę niedokładnie ale jakiś pogląd jest ;)

Ten czarny próg można dać wg gustu ja bym go chyba dał niżej - w połowie między końcem progu a tym przetłoczeniem na drzwiach.

rosomak1983 - 05-09-2009, 18:13

londolut napisał/a:
poszedł w białą perłę

biała perła jest bardzo trudna ale do ambitnych świat należy...

londolut napisał/a:
Ten czarny próg można dać wg gustu ja bym go chyba dał niżej - w połowie między końcem progu a tym przetłoczeniem na drzwiach.

londolut, błagam nie podsuwaj koledze takich pomysłów... :roll: :roll: :roll: To wyglada jak maluchy albo łady z konserwacja na dole :lol:
Biały bedzie piekny. Ale moja rada zostaw srebrny !!!. Enentulanie srebro perła... W zadnym wypadku jakies dwa kolory.... spaszczysz auto :wink:

Jogurt - 05-09-2009, 18:38

rosomak1983 napisał/a:
To wyglada jak maluchy albo łady z konserwacja na dole
tak samo mi się skojarzyło
Kondzio_czdz - 05-09-2009, 19:27

Biała perła kusi :)
Teraz mam dylemat biały czy srebrny... jak na razie wskazanie jest na biały :)

rosomak1983 - 05-09-2009, 19:42

Kondzio_czdz, ale bedziesz komore i srodek malował????
Kondzio_czdz - 05-09-2009, 19:49

Póki co środek samochodu mam rozebrany, bagażnik i podłoga pójdzie na czarno, boczki zostawiam tak jak są bo są pomalowane na coś na kształt podkładu. Ni to szary ni to srebrny mat, jest zrobione dobrze, chyba fabrycznie, -niech zostanie. Spód maski jak najbardziej pomaluję ale raczej zwykłym białym. Komora jest w tym samym kolorze co środek samochodu aktualnie więc zostanie.
Natomiast elementy, które spod karoserii widać zrobię na czarno.

Misiek :) - 05-09-2009, 22:15

Ja bym się zastanawiał nad srebrno-niebieski z palety mitsu czy fiata

[ Dodano: 05-09-2009, 22:16 ]
Wtedy nie będzie po oczach biło, że był srebrny i jest inny, pasuje do wnętrza...

karolgt - 06-09-2009, 02:11

biały, nisko i szerko, do tego jakiś mugen z tyłu i wygląda idealnie. Czyli tak jak auto maklakusa kiedyś :)

albo niebieski taki jak mój :)

Hugo - 06-09-2009, 13:21

karolgt napisał/a:
biały, nisko i szerko, do tego jakiś mugen z tyłu i wygląda idealnie
Dokładnie tak.
Kondzio_czdz - 06-09-2009, 23:43

Ten srebrno-niebieski z fiata wygląda ciekawie, ale wiadomo co potrafi photoshop :P Chyba, że jest lakier który rzeczywiście tak wygląda to wzbudzi moje zainteresowanie :D
Na razie najbardziej podoba mi się opcja biała :D I dokładnie tak jak mówisz-nisko i szeroko ale to już trochę później. Na razie z tyłu mam ulter'ka i na zmianę się nie zanosi :)
Ale sprawa koloru jest wciąż otwarta.

pawliku - 07-09-2009, 00:01

ale ten fiat to nie PS w takim kolorze jest produkowany:) albo tak jak pisali poprzednicy cały na biel i bez tego czarnego bitexu :P i jeszcze jakieś aluski pod kolor :)
Kondzio_czdz - 07-09-2009, 18:24

Widziałem dzisiaj przepiękny srebrno-błękitny wozik, spodobał mi się, ale chyba jednak stawiam na biel :D Kusi, kusi, kusi, kusi :)