[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Zderzak poliftowy/gti
Misiek :) - 06-09-2009, 20:49 Temat postu: [CAxA] Zderzak poliftowy/gti Mam może i głupie pytanie, ale nie rozumiem do końca. Czym różni się zderzak CA0 zwykły przed liftem, poliftowy/gti przed liftem, oraz gti po lifcie.
Jak oglądam zderzaki to widze jedynie, że jedne mają brzegowy koniec wlotu powietrza po skosie a drugie bardziej krągły.
Od pewnego czasu mnie to nurtuje, a na tym forum nie widziałem jednoznacznej odpowiedzi, a na aukcjach mogą mieć wymieniany zderzak po stłuczkach
mile widziane zdjątka
czarnuch23 - 06-09-2009, 20:56
Slowoklucz to duze swiatla przeciwmgielne zwane halogenami:) tak o polowe wieksze
mkm - 06-09-2009, 21:02
Chyba, ze zderzak z Japonii to wtedy zamiast halogenow "kratka".
Rok 1994 Mitsubishi Mirage CA1A
Misiek :) - 06-09-2009, 21:19
czyli
Misiek napisał/a: | brzegowy koniec wlotu powietrza po skosie a drugie bardziej krągły |
to mylne zdanie, a jedynie halogeny inny rozmiar...
chodzi mi o wszelkie różnice, a szczególnie przedlift i przedlift GTi/polift zwykły, czy tylko wielkość halogenów??
pawela - 07-09-2009, 15:04
w ELi, GLi, GLXi nie zmieniło się NIC
W GTi zmienił się zderzak i halogeny, jeśli były zamówione
Misiek :) - 07-09-2009, 16:23
Czyli mi się tylko wydaje (złudzenie optyczne) że jedne zderzaki mają koniec wlotu powietrza, przy halogenie skośny a drugie półokrągły??
pyjte - 07-09-2009, 17:44
Misiek napisał/a: | Czyli mi się tylko wydaje (złudzenie optyczne) że jedne zderzaki mają koniec wlotu powietrza, przy halogenie skośny a drugie półokrągły?? | postaw dwa miski jeden 92 drugi 94 i bedziesz wiedział chyba najlepsze rozwiązanie
Misiek :) - 07-09-2009, 21:45
porównywałem...
ja mam rocznik 92 miałem ukośne a kupiłem (stary zderzak został koło hondy po sstłuczce) i ma okrągły koniec. Jak pisałem są tłuczone w większości colty i pewnie miały wymieniane
zubrin - 08-09-2009, 22:57
Misiek napisał/a: | Czyli mi się tylko wydaje (złudzenie optyczne) że jedne zderzaki mają koniec wlotu powietrza, przy halogenie skośny a drugie półokrągły?? |
masz racje wlot powietrza jest inny na koncach w poliftingowym jest proste zakonczenie bo sa duze halogeny a w zwyklym zderzaku jest ukosnie zakonczony wlot
tresorex - 11-09-2009, 00:05
Może ja wyjaśnię bo jestem bardzo zorientowany w tym temacie
Przedliftowy jaki jest każdy wie. Małe halogeny, trapezowy wlot, zderzak podchodzi pod samą maskę.
Poliftowy Gjeteikowy różni się całym wlotem (jest szerszy i ma specjalne plastiki kierujące powietrze na chłodnicę), duże halogeny które świecą , dwa charakterystyczne przetłoczenia koło świateł, między maską a zderzakiem jest spora przerwa (można włożyć dłoń). Listwa jest ta sama co w zwykłym.
Co najlepsze wszystko pasuje bez jakichkolwiek przeróbek wszystkie mocowania (nawet do plastikowych nadkoli). Wtyczki do halogenów również są takie same
Misiek :) - 11-09-2009, 10:31
Dziękuje za wytłumaczenie i rozumiem już:)
|
|
|