To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CAxA] Zderzak poliftowy/gti

Misiek :) - 06-09-2009, 20:49
Temat postu: [CAxA] Zderzak poliftowy/gti
Mam może i głupie pytanie, ale nie rozumiem do końca. Czym różni się zderzak CA0 zwykły przed liftem, poliftowy/gti przed liftem, oraz gti po lifcie.
Jak oglądam zderzaki to widze jedynie, że jedne mają brzegowy koniec wlotu powietrza po skosie a drugie bardziej krągły.
Od pewnego czasu mnie to nurtuje, a na tym forum nie widziałem jednoznacznej odpowiedzi, a na aukcjach mogą mieć wymieniany zderzak po stłuczkach
mile widziane zdjątka

czarnuch23 - 06-09-2009, 20:56

Slowoklucz to duze swiatla przeciwmgielne zwane halogenami:) tak o polowe wieksze :)
mkm - 06-09-2009, 21:02

Chyba, ze zderzak z Japonii to wtedy zamiast halogenow "kratka".

Rok 1994 Mitsubishi Mirage CA1A

Misiek :) - 06-09-2009, 21:19

czyli
Misiek :) napisał/a:
brzegowy koniec wlotu powietrza po skosie a drugie bardziej krągły

to mylne zdanie, a jedynie halogeny inny rozmiar...
chodzi mi o wszelkie różnice, a szczególnie przedlift i przedlift GTi/polift zwykły, czy tylko wielkość halogenów??

pawela - 07-09-2009, 15:04

w ELi, GLi, GLXi nie zmieniło się NIC

W GTi zmienił się zderzak i halogeny, jeśli były zamówione

Misiek :) - 07-09-2009, 16:23

Czyli mi się tylko wydaje (złudzenie optyczne) że jedne zderzaki mają koniec wlotu powietrza, przy halogenie skośny a drugie półokrągły??
pyjte - 07-09-2009, 17:44

Czyli mi się tylko wydaje (złudzenie optyczne) że jedne zderzaki mają koniec wlotu powietrza, przy halogenie skośny a drugie półokrągły??
postaw dwa miski jeden 92 drugi 94 i bedziesz wiedział ;) chyba najlepsze rozwiązanie
Misiek :) - 07-09-2009, 21:45

porównywałem...
ja mam rocznik 92 miałem ukośne a kupiłem (stary zderzak został koło hondy po sstłuczce) i ma okrągły koniec. Jak pisałem są tłuczone w większości colty i pewnie miały wymieniane

zubrin - 08-09-2009, 22:57

masz racje wlot powietrza jest inny na koncach w poliftingowym jest proste zakonczenie bo sa duze halogeny a w zwyklym zderzaku jest ukosnie zakonczony wlot

tresorex - 11-09-2009, 00:05

Może ja wyjaśnię bo jestem bardzo zorientowany w tym temacie :D

Przedliftowy jaki jest każdy wie. Małe halogeny, trapezowy wlot, zderzak podchodzi pod samą maskę.

Poliftowy Gjeteikowy różni się całym wlotem (jest szerszy i ma specjalne plastiki kierujące powietrze na chłodnicę), duże halogeny które świecą :D , dwa charakterystyczne przetłoczenia koło świateł, między maską a zderzakiem jest spora przerwa (można włożyć dłoń). Listwa jest ta sama co w zwykłym.

Co najlepsze wszystko pasuje bez jakichkolwiek przeróbek :) wszystkie mocowania (nawet do plastikowych nadkoli). Wtyczki do halogenów również są takie same :)

Misiek :) - 11-09-2009, 10:31

Dziękuje za wytłumaczenie i rozumiem już:)