To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Problem z 5 biegiem

Anonymous - 09-09-2009, 17:54
Temat postu: [1G 90-94] Problem z 5 biegiem
Witam, problem z piątym biegiem polega u mnie na tym że czasem jak przycisnę na piątce do 140 to bieg wyskakuje na luz jak na razie zdarzyło się to dwa razy, podejrzewam że skrzynia już siada ale może się mylę. mam jeszcze problem z gwiżdżącym lewym kołem:) chyba tak to mogę nazwać wszystko jest ok jak się jedzie prosto i jak się skręca w prawo natomiast przy skręcaniu w lewo piszczy niesamowicie najpierw myślałem że to może osłona tarczy bo trochę przegniła i latała ale nie sprężynki przy klockach też mocno trzymają mi się skończyły pomysły co to może być może ktoś ma jakiś inny bo ja już się skłąniam do wymiany przegubu.
mariano - 12-09-2009, 10:12

witam kolego z piatka miałem to samo podciagniecie linki przy drążku załatwiło sprawe a z tym kołem ja stawiam na łożysko koła
Anonymous - 12-09-2009, 12:06

hmm łożysko może ale mi się zdaje że łożysko to cały czas by piszczało a z tym biegiem spróbuje podciągnąć tą linke dzięki za pomoc
darolila - 17-09-2009, 23:36

witam mam taki sam problem z 5 biegiem tylko ze mi to sie dzieje czesciej linka mi tu nic nie pomogla mysle nad zmiana skrzyni
pozdro

mariano - 18-09-2009, 10:58

jesli reszta biegów jest ok. to może zmien samą piatke o ile wiem to można zrobic to bez wyciagania skrzyni
Anonymous - 20-09-2009, 09:24

a ta piątka to wchodzi normalnie jak wszystkie biegi czy tak krótko?
Anonymous - 29-09-2009, 18:45

Witam panowie czytam tutaj wasze problemy ze skrzyniami jeśli wyskakuje piaty bieg to jest uszkodzona przesuwką kola 5 biegu lub pęknięta , i teraz można wymienić cały kpl 5 biegu bez wyciągania skrzyni ale niestety w skrzynkach F5M31 występowały 2 rodzaje 5 a pod deklem nie kryje się tylko 5 bieg ale i cześć wstecznego, Jeśli macie problemy ze skrzynkami posiadam kilka takich skrzyń na rozbiorce , jeśli zaś ktoś jest lub ma dość blisko do poznania to zapraszam do mnie na warsztat taka skrzynie naprawiam od reki potrzebuje na to około 4 godz czasu , a nawiasem mówiącmariano, regulacja o której piszesz służy tylko do wyregulowania poziomu zmiany drążka biegów i podciąganie tym cięgnem nic nie daj jeśli chodzi o regulacje wbicia biegu dlatego ze cały mechanizm zmiany biegów jest na 2 linkach i nie ma tam żadnej regulacji do naciągania ich
mariano - 01-10-2009, 10:07

regulacja jest przy drążku na obu linkach i w moim przypadku pomogła bo piatka nie wyskakuje i jes git
Anonymous - 06-10-2009, 21:50

musiała krótko wchodzić dlatego regulacja podziałała