[92-96]Lancer CB0 - [CB4 1.6] Skrzypiaca niemilosiernie wycieraczka
SnowDevil - 09-09-2009, 18:20 Temat postu: [CB4 1.6] Skrzypiaca niemilosiernie wycieraczka Witam
Mam problemik maly ale dosc glosny. Wczoraj wlaczylem wycieraczki i uslyszalem potworne skrzypienie. Po pracy pojechalem do kumpla do garazu, zdjalem wycieraczki oraz oslone cala przed szyba aby zajrzec co sie tam dzieje (pekly mi 2 skrajne zaslepki przy zdejmowaniu i nie wiem gdzie je dokupic - ale to pozniej).
nasluchiwalem skad idzie skrzypienie i zdiagnozowalem ze z prawej wycieraczki, tej ktorej mechanizm umieszczony jest po srodku auta. Zdjalem palak idacy od silnika wycieraczek przy samym mechanizmie wycieraczki i silniczek chodzi cichutko natomiast jak zaloze palak z powrotem to zaczyna sie skrzypienie. Ten mechanizm przykrecony jest 3ma srubami do blachy laczacej 2 sciany tej "rynny" przed szyba i podczas skrzypienia widac jak ta blacha sie az rusza. na dole mechanizmu jest plastikowa dzwignia przyczepiona do obu pal[on]kow (sorry, w pracy jestem i brak polskich znakow) idacych z silniczka i z 2giej, lewej wycieraczki. Ta dzwignia chyba powoduje cale skrzypienie.
czy ktos juz mial taki problem? i gdzie dostac ta czesc w razie potrzeby wymiany lub moze ktos wie jak ja zregenerowac
Pozdrawiam i milego dnia zycze
Anonymous - 09-09-2009, 20:53
Szukajka prawdę powie: Klik.
Krzyzak - 09-09-2009, 21:15
na mojej WWW tez opisalem jak to skrzypienie wyeliminowac
SnowDevil - 09-09-2009, 21:49
wlasnie, czytam dokladnie o to mi chodzilo dzieki
PS. a nie wie ktos moze gdzie znajde spinki do roznych elementow lancera kombi 94? Polamaly mi sie obydwie spinki trzymajace skrajne czesci podszybia
karolgt - 09-09-2009, 23:31
SnowDevil napisał/a: |
PS. a nie wie ktos moze gdzie znajde spinki do roznych elementow lancera kombi 94? Polamaly mi sie obydwie spinki trzymajace skrajne czesci podszybia |
może Tutaj sprawdź.
Anonymous - 10-09-2009, 08:10
SnowDevil napisał/a: | wlasnie, czytam PS. a nie wie ktos moze gdzie znajde spinki do roznych elementow lancera kombi 94? Polamaly mi sie obydwie spinki trzymajace skrajne czesci podszybia | W większości sklepów, ale musisz mieć spinkę na wzór. Poza tym, na pewno znajdziesz tutaj.
SnowDevil - 10-09-2009, 19:06
przegladalem obydwie strony juz wczesniej i nie znalazlem takich co potrzebuje, przynajmniej nie w kategorii: mitsubishi lub japonskie.
takie cos mi potrzeba
stary alfer - 11-09-2009, 07:16
SnowDevil napisał/a: | przegladalem obydwie strony juz wczesniej i nie znalazlem takich co potrzebuje, przynajmniej nie w kategorii: mitsubishi lub japonskie. |
Weź na wzór i idź do sklepu. Generalnie każdy motoryzacyjny prowadzi takie rzeczy.
Mozna swobodnie znaleźć
|
|
|