To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - [EAx 97-04] Rozbity Galant. Czy warto?

Tomek83 - 12-09-2009, 20:41
Temat postu: [EAx 97-04] Rozbity Galant. Czy warto?
Witam,obserwuje forum juz od dawna ale dopiero dzisiaj zalozylem konto bo chce abyscie mi pomogli. moj kumpel pracuje w niemczech i juz dawno prosilem go aby szukal mi gala,dzisiaj rano zadzwonil i powiedzial ze jest galant 99rok ze skora czarna w manualu 2.4gdi za 500euro.ale uszkodzony. Czy ktos z was spotkal sie z takim autem i je robil? ile to moze kosztowac? co trzeba tu wymienic?? Uszkodzenia tylko takie jak na zdjeciach-tyl oraz boki ok. Wystrzelily rowniez poduszki kierowcy i pasazera-2 sztuki. zalezy mi aby miec airbagi co musze zrobic,jaki to koszt?? zalezy mi aby to wszystko zrobic jak najtaniej bo mam ograniczona ilosc gotowki a chce smigac galem:):):):) silnik i skrzynia chodza ok-tak powiedzial kolega.

Udało mi sie wkleic 3 zdjecia ktore mialem. Czekam na wasze wypowiedzi.

Jaki moze byc koszt wlozenia airbagow?(zakup,jakies tam podpiecie?? sterowniki?? trzeba caly pulpit wymienic???)

Owczar - 12-09-2009, 22:09

Jeśli poduszki strzeliły to daj sobie z nim spokój...
BORIS - 12-09-2009, 22:29

trzeba by te zdj zobaczyc ale powiem Ci ze mozna auto ladnie zrobic nawet jak poduszki wystrzelily. Przed zakupem Gala jezdzilem tylko autami marki Honda, wiec mysle ze beda podobne ceny czesci (w koncu to tez japonczyki) Dawno temu jedna z nich kupilem po "lekkim" dzwonie i tez z wystrzelonymi poduchami myslac ze bedzie tanio. Zrobilem ja na igielke, ale koszt samej naprawy przekroczyl 10 tys. PLN, poniewaz ciagle cos wychodzilo w praniu :///. Od tamtej pory nastepne Hondy i mojego aktualnego rekina wybieralem ze szczegolnym uwzglednieniem kryterium bezwypadkowosci - po prostu mniej stresu i nieprzewidzianych kosztow :) pzdr!

p.s. zapomnialem jeszcze dodac ze 2.4 GDI + polskie paliwo = wieczne klopoty, wiec znajdz albo 2,0 albo 2,5 V6 :)

Bartek - 13-09-2009, 10:46

Na zdjęciach nie widać czy strefy zgniotu które są między kielichmi a grodzią nie są odkształcone. Arbagi to pikuś przy tym co widać z przodu.