To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Eclipse! - Eclipse 2.0 Turbo 2G 96-99

kopmax - 13-09-2009, 10:40
Temat postu: Eclipse 2.0 Turbo 2G 96-99
Witam wszystkich użytkowników forum. Jestem nowy, przeczytałem dużą ilość postów lecz niestety czas leci do przodu ceny na nasze szczęście w dół. W związku z tym mam kilka pytań odnośnie Eclipse 2G na która choruje od premieru Fast and Furious ;) (czyli 8 lat - ale wtedy mialem 13 więc kupno odpadało). Jeżdze obecnie Renault Megane Coupe 1.6 '99 w niedługim czasie chciałbym się go z bólem serca pozbyć na rzecz Eclipse 2.0 Turbo benzyna, manual (interesuje mnie tylko ta konfiguracja). Do dyzpozycji bede mial ok 12-14 tyś + samochód który sprzedam wiec załóżny sucho ze ok 24,000PLN. Czy do tej kwoty dostane cos sensownego w Turbo ? Gdzie najlepiesz szukac , przypuszczam ze na stronach klubowych tylko ze w tępie w jakim userzy sprzedaja swoje cacka nie bede go mial do 30 roku zycia ;p. Zalezy mi wylacznie na turbo gdyz mam luzem Garretta GT28 z Audi A4 kolegi i intercooler wiec bedzie szlo cos pokombinowac ;p. Jesli mogl bym prosic info dot. utrzymania tzn jaki jest dostep do czesci i czy auto jest naprawde tak DROGIE w urzymaniu ?

Jesli ktores z pytan powtorzylo sie w innym poscie to przepraszam ale dzis tyle tego przeczytalem ze juz oczoplasów dostaje ;)

dzieki za ew odpowiedzi , niech moc bedzie z Wami.. brummmm

Bartek3g - 13-09-2009, 15:35

Hej, witamy. Wszystko Ci wyjasnie.

kopmax napisał/a:
na rzecz Eclipse 2.0 Turbo benzyna, manual (interesuje mnie tylko ta konfiguracja)
i slusznie bo automaty tam montowane to porazka. BTW pomysl jeszcze czy chcesz GST czy GSX.

kopmax napisał/a:
wiec załóżny sucho ze ok 24,000PLN. Czy do tej kwoty dostane cos sensownego w Turbo ?
Tak, w tych pieniadzach powinienes juz kupic ladny i zadbany egzemplarz (GST). Kupisz i za 15 tysi (bo nawet w takiej cenie sie czasem widuje), ale ile do takiego egzemplarza dolozyc pieniazkow tego nie wie nikt. Mozliwe ze drugie 15. lepiej kupic drozszy a zadbany egzemplarz.
kopmax napisał/a:
Gdzie najlepiesz szukac , przypuszczam ze na stronach klubowych tylko ze w tępie w jakim userzy sprzedaja swoje cacka nie bede go mial do 30 roku zycia ;p
Ostatnio pare bylo do kupna, wiec szukaj na innym forum ;-)

szukaj na allegro, ebay. Poszukaj w USA. Z zachodniej granicy ciezko bedzie bo tam drogo chodza te auta.
kopmax napisał/a:
jaki jest dostep do czesci i czy auto jest naprawde tak DROGIE w urzymaniu ?
Nie bede Ci pisal ze nie jest bo jest. Tzn wszystko zalezy od zasobnosci portfela. Dla jednego wydanie powiedzmy 5tys w skali roku na remonty to duzo, dla drugiego nie. Wszystko tak naprawde zalezy od tego w jakim stanei kupisz autko. Jesli zadbane to sa spore szanse ze bedziesz tylko wlewac plyny i jezdzic. Czesci jest wiecej dostepnych niz np do 3 generacji (cos o tym wiem), zatem nie jest zle :) tak naprawde ciezko powiedziec ile miesiecznie trzeba przeznaczyc na utrzymanie samochodu, ale podejrzewam, ze te 5 tysiecy w skali roku to min. Jesli oczywiscie liczyc przeglad, OC, jakies drobne naprawy. Jak Ci padnie sprzeglo to licz sie z wydatkiem 2000pln+jakies 400pln robicizna + pasuje juz zalac nowy olej do skrzyni to gdzies 150-200pln, bo serii sprzegla nie ma co zakladac, szczegolnie jak chcesz wiecej dmuchnac w silnik. O szczegoly pytaj chlopakow od 2g. Jakbys kupowal 3g to wiecej moglbym Ci powiedziec. Pozdrawiam i wytrwalosci w szukaniu!!
kopmax - 14-09-2009, 11:12

a czym sie rozni GSX od GST ? przepraszam za noobistyczne pytanie, silnikiem tylko i wylacznie ?
Krzyzak - 14-09-2009, 11:16

X ma dodatkowo naped na 4 kola
Bartek3g - 14-09-2009, 18:20

Doklanie. Ofkorz GSX lepszy, ale w tych pieniadzach bedzie Ci ciezko kupic zadbana sztuke.