[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Nawigacja nowy Lancer
marcin.plonsk - 14-09-2009, 12:42 Temat postu: Nawigacja nowy Lancer Witam. Na wstępie chciałbym powitac wszystkich na forum. Od paru dni jestem posiadaczem Lancer 1.5 Sedan w wersji Invite i mam takie pytanie czy istnieje zamiennik orginalnej nawigacji poniewaz koszt orginalnej jest strasznie wysoki od 10 do 13 tys. Do Outlandera takowy istnieje http://www.allegro.pl/ite..._outlander.html no i jestem ciekaw czy spotkał się ktoś z czyms podobnym do lancera. Z gory dziekuje za pomoc
Student - 14-09-2009, 12:49
A czy nie jest to to samo co Lancer.
Outek II i Nowy Lancer to te same deski w środku, więc i nawi powinna pasować.
Wizaki na pewno są też te same.
Trik - 14-09-2009, 12:56
Otlander ma oddzielne wyloty powietrza. Zatem potrzebna będzie ramka do Lancera za kupę siana. Zerknij do działu Otlandera. Tam ktoś montował coś innego niż orginał. Na stronie japońskiej jako akcesoria są tez systemy innych producentów.
jaca71 - 14-09-2009, 13:00
marcin.plonsk napisał/a: | jestem ciekaw czy spotkał się ktoś z czyms podobnym do lancera. |
Pozwoliłem sobie do nich zadzwonić Jutro około tej godziny mam już znać szczegóły
[ Dodano: 14-09-2009, 13:01 ]
Trik napisał/a: | Otlander ma oddzielne wyloty powietrza. |
Ale za to połączony panel z przyciskiem świateł awaryjnych i kontrolek poduszek
Maskownica radia w lancerze wygląda tak:
http://www.allegro.pl/ite...zmieniarka.html
Trik - 14-09-2009, 13:21
No, jak nie kijem to pałką.
roobku - 14-09-2009, 13:34 Temat postu: Re: Nawigacja nowy Lancer
marcin.plonsk napisał/a: | Witam. Na wstępie chciałbym powitac wszystkich na forum. Od paru dni jestem posiadaczem Lancer 1.5 Sedan w wersji Invite i mam takie pytanie czy istnieje zamiennik orginalnej nawigacji poniewaz koszt orginalnej jest strasznie wysoki od 10 do 13 tys. Do Outlandera takowy istnieje http://www.allegro.pl/ite..._outlander.html no i jestem ciekaw czy spotkał się ktoś z czyms podobnym do lancera. Z gory dziekuje za pomoc |
przeglądnij sobie ten wątek:
link
marcin.plonsk - 14-09-2009, 13:51
pozwolilem sobie zadzwonic do firmy Navi-Media i jutro najpozniej w srode maja mniec dostepna nawigacje do Lancera w kwocie w najdrozszej wersji z Automapa XXL za 4600 zł , zas w najtanszej cos za okolo 3500 zł ale to wtedy z Autopilotem
rybirek - 14-09-2009, 14:27
Najtańsza ramka 2 DIN do lancera kosztuje 350 PLN
Nawigacja 2 DIN to koszt od 2 500 do 10 000
jaca71 - 15-09-2009, 14:24
Cytat: | Pozwoliłem sobie do nich zadzwonić Jutro około tej godziny mam już znać szczegóły |
Znam szczegóły Niestety nie maja na razie wersji do Lancera, nie spodziewają się w najbliższym czasie, można się dowiadywać co jakiś czas albo śledzić Allegro - jak będą mieli to od razu wystawią.
Czyli na obecny czas tylko Navi-Media a szkoda bo tamci byli tańsi.
Radassss - 15-09-2009, 16:55
myslicie ze wlasciciel teskni za swoim radiem... ?? tzn pewnie za calym Lancerem...
Pawcho - 15-09-2009, 16:58
Swoją drogą czy nie lepiej mieć osobną navi z auto mapą?Płacić kupę szmalu za wmontowanie na stałe a tak jak potrzeba możesz zabrać do drugiego autka lub gdziekolwiek indziej
jaca71 - 15-09-2009, 17:03
Swoją drogą to tak ale... Nie jestem skrzyżowaniem wielbłąda z kangurem i nie ma torby na brzuchu i plecaka na grzbiecie A gdzieś to wszystko trzeba nosić...
krzychu - 15-09-2009, 17:09
Pawcho napisał/a: | Swoją drogą czy nie lepiej mieć osobną navi z auto mapą?Płacić kupę szmalu za wmontowanie na stałe a tak jak potrzeba możesz zabrać do drugiego autka lub gdziekolwiek indziej |
Sam myślałem nad czymś takim. Fajnie wygląda, przy okazji fajnie gra, DVD + duży ekran, dobre mapy, obsługa BT, kamery cofania itd itp. Fajna alternatywy zamiast dopłacać do Instyle gdzie w Intesne przydały by się tylko xeony. Przy okazji zyskuje się lepsze mapy niż navteq daje.
Pawcho - 16-09-2009, 14:28
Nawigacja jest tyle warta ile warte są mapy. ja uzywam auto mapy i uważam, że jest chyba aktualnie najlepsza,chociaż konkurencja nie śpi wolę kupioną osobno przenośną gdyż w razie potrzeeby przekładam ją do drugiego samochodu. Wbudowana niewątpliwie fajniej wygląda ale te koszty - tragedia.Tak naprawdę w miom autku brakuje mi tylko ksenonów, ehh gdyby były tańsze Generalnie wychodzę z złożenia, że nawigacja to mapa a nie róznego rodzaju wodotryski.tak samo telefon ma służyc do komunikacji a nie do fotografowania/ no ewent. wyjatkowo może się przydac/ lub jako kamera, do obsługi interenetu itp. ale to tylko moje subiektywne zdanie. Nie mówiąc o cenie - kombajny kosztuja dosc dużo kasy a wykorzystuje się tak naprawdę tylko podstawowe funkcje.
Anonymous - 16-09-2009, 19:33
Ja używam nokii 6210 Navi z mapą Garmin XT i jako navigacja świetnie sobie radzi. Nie zajmuje miejsca, z powodzeniem używam jej na rowerze, w samochodzie, czy pieszych wycieczkach i w porównaniu z ceną zestawów montowanych na stałe koszty są zdecydowanie niższe.
W aucie jest tylko jeden problem: gdy telefon jest sparowany z systemem BT navigacja nie wydaje poleceń głosowych
|
|
|