Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] dziwne zachowanie świateł
Grześku - 17-09-2009, 11:43 Temat postu: [II 2.0 DID] dziwne zachowanie świateł Dziś rano przydarzyło mi się coś ciekawego, zdaje się że nie pierwszy raz ale wcześniej nie zdawałem sobie sprawy z zależności.
Zwykłe otwarcie tylnych drzwi spowodowało zaświecenie się świateł mijania, wcześniej coś takiego miałem na podjeździe, w sensie samochód na zostawionych światłach, ale wtedy zrzuciłem to na karb pośpiechu i że sam nie wyłączyłem. Teraz wiem że najzwyklejsze otwarcie drzwi działa u mnie jak włącznik świateł
Nie mam trybu skandynawskiego, polegam na wyłączniku standardowym, który do niedawna spisywał się bez zastrzeżeń.
Spotkaliście się z czymś takim?
W najbliższych dniach jadę do ASO, ale na miejscu jak znam życie, auto ozdrowieje samo z siebie (jak pacjent z bólem u dentysty ) i niczego nie zdiagnozują.
sylb - 17-09-2009, 19:07
Mam dokładnie to samo, światła w trybie AUTO. Wysiadam i zamykam samochód to gasną. Ale jak zamknę drzi i spowrotem otworzę o się zapalają i swiecą do oporu.
Grześku - 18-09-2009, 07:51
Hmmm, usterka czy prawo serii?
We wtorek będę w Lublinie w okolicach ASO, wstąpię do nich po wyjaśnienia.
jmgmotocykle - 21-09-2009, 22:26
chyba tak mają - u mnie jest identycznie - może coś w rodzaju fiatowskiego" fallow me home" czy jakoś tak...
jarekN - 22-09-2009, 09:58
może coś w instrukcji napisali
ja osobiście nie mam takiego bajeru ALE za to przy włączaniu kierunkowskazu zazwyczaj pierwszy raz po każdym odpaleniu samochodu jest jeden ruch wycieraczek
Grześku - 22-09-2009, 11:18
jmgmotocykle napisał/a: | może coś w rodzaju fiatowskiego" fallow me home" |
jarekN napisał/a: | a osobiście nie mam takiego bajeru |
dla mnie to nie bajer tylko usterka, bo doświetlenie drogi owszem - ale (świadomie) tuż po wyłączeniu silnika ale nie ot tak sobie, po kłapnięciu drzwiami. Do tego tylnymi.
jmgmotocykle - 22-09-2009, 11:39
może chodzi o to że jak pierwsze wskakuja tylnimi drzwiami dzieciaki to auto ma oswietlić swój "obrys" , lub inne wzgledy bezpieczeństwa - mój model jest z austrii - może jakies przepisy tam tego wymagają... w dzień to się nie dzieje , tylko po zmierzchu , tak jakby było sprzężone z czujnikiem od "autoswiateł"...
cns80 - 22-09-2009, 12:41
jmgmotocykle napisał/a: | fallow me home | powinien załączyć się po zamknięciu auta z pilota/kluczyka lub po trzaśnięciu drzwiami kierowcy. Przynajmniej ja tylko takie warianty spotkałem.
Grześku - 22-09-2009, 14:46
jmgmotocykle napisał/a: | w dzień to się nie dzieje , tylko po zmierzchu |
o 16 w lipcu jest zazwyczaj widno
poza tym jak już ktoś dojdzie do samochodu i otworzy sobie drzwi to mu bardziej potrzebne są światła wewnątrz auta niż świecące mijania. Jak by nie było trudną i niebezpieczną drogę do samochodu ma już za sobą
|
|
|