To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - automatyczne zamykanie drzwi

woyu - 18-09-2009, 17:09
Temat postu: automatyczne zamykanie drzwi
Witam, mam pytanie czy jest taka opcja żeby wylaczyc automatyczne zamykanie i otwieranie drzwi przy odpalaniu oraz przy gaszeniu silnika? Strasznie mnie to denerwuje jak ciagle sie otwieraja i zamykaja zamki :)
Koyocik - 18-09-2009, 19:54

A to chyba raczej szukaj w instrukcji obsługi alarmu, bo to zależy jaki go masz :)
mlun - 19-09-2009, 12:06

To jest tzw. antynapad. Jeśli go masz to nie wiem czy można go od tak wyłączyć bez wyłączenia centralnego zamka. Sprawa w sumie fajna jak rzadko ktoś wsiada z zewnątrz w innym wypadku pewnie uciążliwa(doświadczyłem to właśnie u siebie na podstawie innego auta):P
wazu - 19-09-2009, 22:27

Mam takie ustrojstwo w swojej cari, na początku też mnie wkurzało, ale do wszystkiego można się przyzwyczaić :mrgreen:
mephisto - 20-09-2009, 03:37

ja tez mam takie ustrojstwo u siebie, tyle ze jak mi spece zakladali to pomysleli i podpieli mi sterowanie calym centralnym z wewnatrz z przyciska ktory sluzyl do zamykania tylnich drzwi a obecnie obsluguje calym centralnym wiec niemam potrzeby wylanczac silnika zeby wysiasc wsiasc
maly124 - 26-09-2009, 12:27

ja mam takie coś jak nadepne na pedał hamulca to jest skonfigurowane z alarmem
jolly69 - 26-09-2009, 20:32

nie spotkałem się jeszcze, żeby nie dało się tego wyłączyć. Mówię oczywiście o typowych alarmach zakładanych po zakupie auta, nie wiem jak jest z oryginałem w Cari bo takiego nie posiadam. Przejrzyj instrukcje..
maly124 - 26-09-2009, 21:18

mi wystarczy odłonczyć kabelek który jest podpienty do czujnika stopu sprawdzałem i dziła wszystko
Rob600 - 11-10-2009, 18:38

U mnie takie coś jest w alarmie ;)
Dla mnie bardzo przydatna funkcja, oczywiście mam wyprowadzony przycisk do obsługi centralnego zamka. jak nie chcesz szukać w instrukcji alarmu to spróbuj zresetować kompa w Cari przy okazji zresetujesz też alarm (przynajmniej tak jest u mnie)

Pozdrawiam Robert