Off Topic - Wyświetlacz na szybie.
werdew - 18-09-2009, 23:45 Temat postu: Wyświetlacz na szybie. Tak mi sie kiedyś wymyśliło.
Sa takie zegarki co wyswietlają godzine na scianie (lub suficie), czemu nie zamontować takiego w samochodzie by wyświetlał na szybie
Ale pare dni temu w jednym z samochodów w pracy zobaczyłem coś takiego:
wyświetlacz na szybie
a to było w tym autku
to autko
Wyświetla prędkosć i wskazania GPS'u. Możliwe że coś wiecej
Jak wam to sie podoba
Anonymous - 19-09-2009, 00:15
werdew napisał/a: | Jak wam to sie podoba |
jak to mowil marcinkiewicz swojej isabel:
baaardzo
Anonymous - 19-09-2009, 00:24
Cytat: | Sa takie zegarki co wyswietlają godzine na scianie (lub suficie), czemu nie zamontować takiego w samochodzie | co do zegarków to daj spokój, bawiłem sie takim wynalazkiem i ledwie widziałem która godzina no chyba ze zgasisz swiatło, to cos tam widac
Mozna by było kupic super kamerke ( co łapie ostrosc na 2 cm ) zamontowac przy zegarach, podłaczyc do laptopa w schowku i na podsufitówke wywalic projektor gorzej z zasilaniem
werdew - 19-09-2009, 01:49
Manysh napisał/a: | Mozna by było kupic super kamerke ( co łapie ostrosc na 2 cm ) zamontowac przy zegarach, podłaczyc do laptopa w schowku i na podsufitówke wywalic projektor gorzej z zasilaniem |
Zaaacny pomysł naprawde mi sie podoba
Tylko ciut przymałe autko na takie excesy
Chociaż w kombi to mozliwe
Misiek :) - 19-09-2009, 08:59
Manysh napisał/a: | kupic super kamerke ( co łapie ostrosc na 2 cm ) zamontowac przy zegarach, podłaczyc do laptopa |
obecnie większość aut jak nie wszystkie ma elektronicznie wysyłany sygnał z prędkością, do tego bierzemy procesorek przetwarzający ten sygnał, i mały rzutnik... albo wyjmujemy zegary i wstawiamy cyfrowy prędkościomierz i obrotomierz. Jak chcesz werdew, to można do laptopa i czytać z laptopa prędkość:P
werdew - 19-09-2009, 12:27
Misiek napisał/a: | obecnie większość aut jak nie wszystkie ma elektronicznie wysyłany sygnał z prędkością, do tego bierzemy procesorek przetwarzający ten sygnał, i mały rzutnik... albo wyjmujemy zegary i wstawiamy cyfrowy prędkościomierz i obrotomierz. Jak chcesz werdew, to można do laptopa i czytać z laptopa prędkość:P |
Tu nie chodzi o odczyt predkości w postaci cyfrowej, tylko o taki mały bajerek z którym się spotkałem. Szczerze mówiąc, to mnie to troszke rozpraszało
( bo nowość jak dla mnie ) może z czasem bym sie przyzwyczaił.
Po prostu mnie to zaskoczyło. W małych ilościach technika stosowana w samolotach zaczyna wkraczać na pokłdy zwykłych samochodów.
|
|
|