To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Wyświetlacz na szybie.

werdew - 18-09-2009, 23:45
Temat postu: Wyświetlacz na szybie.
Tak mi sie kiedyś wymyśliło.
Sa takie zegarki co wyswietlają godzine na scianie (lub suficie), czemu nie zamontować takiego w samochodzie :?: :lol: by wyświetlał na szybie :?: :?:
Ale pare dni temu w jednym z samochodów w pracy zobaczyłem coś takiego:
wyświetlacz na szybie

a to było w tym autku

to autko

Wyświetla prędkosć i wskazania GPS'u. Możliwe że coś wiecej :mrgreen:
Jak wam to sie podoba :?:

Anonymous - 19-09-2009, 00:15

werdew napisał/a:
Jak wam to sie podoba :?:

jak to mowil marcinkiewicz swojej isabel:
baaardzo :)

Anonymous - 19-09-2009, 00:24

Cytat:
Sa takie zegarki co wyswietlają godzine na scianie (lub suficie), czemu nie zamontować takiego w samochodzie
co do zegarków to daj spokój, bawiłem sie takim wynalazkiem i ledwie widziałem która godzina :D no chyba ze zgasisz swiatło, to cos tam widac :)

Mozna by było kupic super kamerke ( co łapie ostrosc na 2 cm ) zamontowac przy zegarach, podłaczyc do laptopa w schowku i na podsufitówke wywalic projektor :D :D gorzej z zasilaniem :D :D

werdew - 19-09-2009, 01:49

Manysh napisał/a:
Mozna by było kupic super kamerke ( co łapie ostrosc na 2 cm ) zamontowac przy zegarach, podłaczyc do laptopa w schowku i na podsufitówke wywalic projektor :D :D gorzej z zasilaniem :D :D

Zaaacny pomysł :mrgreen: naprawde mi sie podoba :mrgreen:
Tylko ciut przymałe autko na takie excesy :mrgreen:
Chociaż w kombi to mozliwe :mrgreen:

Misiek :) - 19-09-2009, 08:59

Manysh napisał/a:
kupic super kamerke ( co łapie ostrosc na 2 cm ) zamontowac przy zegarach, podłaczyc do laptopa

obecnie większość aut jak nie wszystkie ma elektronicznie wysyłany sygnał z prędkością, do tego bierzemy procesorek przetwarzający ten sygnał, i mały rzutnik... albo wyjmujemy zegary i wstawiamy cyfrowy prędkościomierz i obrotomierz. Jak chcesz werdew, to można do laptopa i czytać z laptopa prędkość:P

werdew - 19-09-2009, 12:27

Misiek :) napisał/a:
obecnie większość aut jak nie wszystkie ma elektronicznie wysyłany sygnał z prędkością, do tego bierzemy procesorek przetwarzający ten sygnał, i mały rzutnik... albo wyjmujemy zegary i wstawiamy cyfrowy prędkościomierz i obrotomierz. Jak chcesz werdew, to można do laptopa i czytać z laptopa prędkość:P

Tu nie chodzi o odczyt predkości w postaci cyfrowej, tylko o taki mały bajerek z którym się spotkałem. Szczerze mówiąc, to mnie to troszke rozpraszało
( bo nowość jak dla mnie :lol: ) może z czasem bym sie przyzwyczaił.
Po prostu mnie to zaskoczyło. W małych ilościach technika stosowana w samolotach zaczyna wkraczać na pokłdy zwykłych samochodów.