To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Runner Techniczne - Czy klima z MSR 1,8 z 92 r, pasuje do MSW 2,0 z 97 r

Anonymous - 26-08-2006, 12:43
Temat postu: Czy klima z MSR 1,8 z 92 r, pasuje do MSW 2,0 z 97 r
Dopiero co się zarejestrowałem, więc witam wszystkich na początku.

Planujemy z żoną zakup auta i zupełnie przypadkiem natrafiliśmy na Space Wagona z 97r, który - jak mi się wydaje - jest w całkiem niezłym stanie. Do tej pory nie było to auto w zakresie naszych zainteresowań, ale bo obejrzeniu bardzo nam się spodobało. Wydaje się być bardzo funkcjonalnym, rodzinnym samochodem.
Gotów jestem go wziąć, ale małżonka postawiła warunek - dokupimy do niego gdzieś używaną klimatyzację, bo ten egzemplarz akurat jej nie ma.
No i właśnie:

1. Czy warto kupić MSW? (pytanie pewnie retoryczne :) )
2. Czy używane klimy są w ogóle osiągalne i jeśli tak to gdzie i ile mnie więcej trzeba na to wydać?
3. Czy klima od MSR '92 siln. 1.8 pasuje do MSW '97 siln. 2.0 (obydwa benzyna), bo znalazłem taką i za w miarę nieduże pieniądze mogę kupić?
4.Na co powinienem zwrócić uwagę podczas kupna MSW? Jeździłem po kolei mondeo '98 z siln. 1,8 a potem powyższym MSW (obydwa sprowadzone i sprzedawane przez tego samego gościa). Stan generalnie wygląda na b.dobry, z udokumentowanym przebiegiem. Jeśli mam być szczery, to mondeo chociaż cichsze, miększe, to prowadziło mi się gorzej od MSW.

Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi
Maciek

Anonymous - 28-08-2006, 22:37

Witaj.
Dopiero co stałem sie szczęśliwym posiadaczem MSW z 96r 2.0 16v. I śmiało powiem, że warto. Tak zarąbistej furki to jeszcze nie miałem. Jeśli jeszcze masz zadbaną, to wcale bym się nie ogladał.
Co do przekładki klimy to ja bym się na to nie targał. Za wiele gratów do wsadzenia. Z drugiej strony Żółte robią tak auta, że wersja uboga ma wyprowadzone wiązki, i mocowania pod graty z wersji bogatej.
Niech mnie ktoś poprawi, ale coś mi się wydaje, że do 92r klima była ładowana starym czynnikiem (r190?), o który teraz trudno. A przeróbka na nowy to spore koszta. Więc w to też bym sie nie pakował.
A tak na marginesie na te pół czerwca, i lipiec warto w klimę inwestowac? :) Lepiej lodówke turystyczną na browary zakupic :P

Hubeeert - 29-08-2006, 08:28

Arni napisał/a:
r190?),

R12