Carisma - Techniczne - Jak zdjąć, żeby nic nie uszkodzić listwe boczną
Robert - 21-09-2009, 12:02 Temat postu: Jak zdjąć, żeby nic nie uszkodzić listwe boczną Panowie jak zdjąć listwe boczną w Cari z 2003roku? Żeby jej nie odkształcić, nic nie pourywać i później móc ją powtórnie założyć?
rydek - 21-09-2009, 20:31
jeżeli się nie mylę to te listwy są przyklejane na specjalny klej
aren195612 - 21-09-2009, 20:49 Temat postu: Demontaż listwy W/g manuala wyglada to tak:
[img] [/img]
Robert - 22-09-2009, 09:46
dzieki ogromne mam jeszcze pytanie odnośnie tego jak spowrotem przykleić tą listewke
Czy potrzebne będzie podjechanie do ASO, czy samemu moge sobie ją przykleić?
Anonymous - 22-09-2009, 11:18
Możesz sam przykleić, tylko musisz mieć taśmę najlepiej firmy 3M do listw samochodowych.
Nie klej drugi raz na tą samą taśmę, która znajduje się na listwie
Robert - 22-09-2009, 13:33
Panoiwe, pod spod tej listwy wychodzi mi (od dolu listwy) delikatny babelek. Chyba jakis piasek sie tam dostal a ze listwa pod wplywem jazdy pracuje to lakier musial sie uszkodzic chyba. Wystaje doslownie pol centymetra pod listewka. Chcialem wlasnie zdjac ta listwe i usunac ten babelek i cos z tym zrobic... Bylem u lakiernika to powiedzial mi ze do malowania caly element Wg Was, moglbym to pociagnac sam lakierem (farba pod kolor mojej karoseri) na widoku to jest doslownie pol centow Chce to zrobic dobrze a nie chce placic za to 350zl jak mi powiedzial lakiernik
Myslicie ze po usunieciu korozji i zamalowaniu bedzie bardzo to widac Moze pozniej by to podszlifowac jakas pasta lekkoscierna zeby uzyskac bardziej gladki efekt Niestety polerki nie posiadam...
Z groy dziekuje ze wszelkie podpowiedzi
Robson86 - 22-09-2009, 13:36
Najlepiej jesli chcesz miec to zrobione dobrze, to zrob to sam. Tzn zdejmij listwe jak koledzy pisza. Usun to korozje, zabezpiecz jakims podkladem lub chociaz preparatem antykorozyjnym i albo jedz do lakiernika wtedy-policzy Ci taniej niz gdyby sam mial to wszystko zrobic, albo probuj to zrobic samemu.
Pozdroo
|
|
|