To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Jak zdjąć, żeby nic nie uszkodzić listwe boczną

Robert - 21-09-2009, 12:02
Temat postu: Jak zdjąć, żeby nic nie uszkodzić listwe boczną
Panowie jak zdjąć listwe boczną w Cari z 2003roku? Żeby jej nie odkształcić, nic nie pourywać i później móc ją powtórnie założyć?

rydek - 21-09-2009, 20:31

jeżeli się nie mylę to te listwy są przyklejane na specjalny klej :roll:
aren195612 - 21-09-2009, 20:49
Temat postu: Demontaż listwy
W/g manuala wyglada to tak:
[img] [/img]

Robert - 22-09-2009, 09:46

dzieki ogromne :) mam jeszcze pytanie odnośnie tego jak spowrotem przykleić tą listewke :)
Czy potrzebne będzie podjechanie do ASO, czy samemu moge sobie ją przykleić?

Anonymous - 22-09-2009, 11:18

Możesz sam przykleić, tylko musisz mieć taśmę najlepiej firmy 3M do listw samochodowych.
Nie klej drugi raz na tą samą taśmę, która znajduje się na listwie :!:

Robert - 22-09-2009, 13:33

Panoiwe, pod spod tej listwy wychodzi mi (od dolu listwy) delikatny babelek. Chyba jakis piasek sie tam dostal a ze listwa pod wplywem jazdy pracuje to lakier musial sie uszkodzic chyba. Wystaje doslownie pol centymetra pod listewka. Chcialem wlasnie zdjac ta listwe i usunac ten babelek i cos z tym zrobic... Bylem u lakiernika to powiedzial mi ze do malowania caly element :? Wg Was, moglbym to pociagnac sam lakierem (farba pod kolor mojej karoseri) :?: na widoku to jest doslownie pol centow :? Chce to zrobic dobrze a nie chce placic za to 350zl jak mi powiedzial lakiernik :shock: :?
Myslicie ze po usunieciu korozji i zamalowaniu bedzie bardzo to widac :?: Moze pozniej by to podszlifowac jakas pasta lekkoscierna zeby uzyskac bardziej gladki efekt :?: Niestety polerki nie posiadam... :(
Z groy dziekuje ze wszelkie podpowiedzi :!:

Robson86 - 22-09-2009, 13:36

Najlepiej jesli chcesz miec to zrobione dobrze, to zrob to sam. Tzn zdejmij listwe jak koledzy pisza. Usun to korozje, zabezpiecz jakims podkladem lub chociaz preparatem antykorozyjnym i albo jedz do lakiernika wtedy-policzy Ci taniej niz gdyby sam mial to wszystko zrobic, albo probuj to zrobic samemu.
Pozdroo