[XX-92]Colt C50 i starsze - Cięgna do zamka w drzwiach do Colta C50
Marcin Ławacz - 26-08-2006, 23:15 Temat postu: Cięgna do zamka w drzwiach do Colta C50 Witam Miałem dziś problem z wspomnianymi cięgnami. Okazało się że jedno postanowiło zmienić swoje robocze położenie. Moje pytanie jest następujące: Czy przy tej małej "przesuwce" którą blokuje się drzwi od środka cięgno powinno być zabezpieczone jakąś plastykową spinką by nie wypadało, czy wystarczy je odpowiednio podgiąć Ja tak zrobiłem i działa na razie świetnie. Z góry dziękuję za odpowiedź!
Krzyzak - 28-08-2006, 12:45
ztcw to ciegna sa poloczone do el. wykonawczych takimi plastikowymi spinkami - zreszta podejrzyj jak masz przy zamku - jest taki plastik wciskany w zamek i zapinany na ciegnie
josie - 28-08-2006, 13:40
Wczoraj przy okazji montażu podnośnika szyby skumałem o które mocowanie chodzi - jak dobrze myślę o przesówkę z napisem "lock" i jej podłączenie do druta.
Mi też to wypadało, miałem drugą klamkę... nie wiem czy to dobrze opiszę... Pod mocowaniem powinny być 2 plastikowe "wąsiki" przytrzymujące drut od dołu tak, żeby nie wypadał. Obecność tych "wąsików" umożliwia wyciągnięcie druta z mocowania tylko poprzez odkręcenie klamki i obrócenie o 90st. "Wąsiki" są prostopadle do płaszczyzny drzwi.
Ja jeden też miałem ułamany i drut wylatywał. Wziąłem sobie "zamykacz" z zapasowej klamki
Marcin Ławacz - 29-08-2006, 05:54
Dziękuję za odpowiedzi! Tak właśnie podejrzewałem że muszą być jskieś "spineczki", ale bez spineczek, po ręcznym modelowaniu cięgna działa już trzeci dzień i nie spada . Przy okazji to zaskoczyła mnie dokładność spasowania tapicerki dzrzwi w moim Colciku - montaż i demontaż trwał 5 minut i po wszystkim - a wcześniej miałem Audi to z tapicerką od drzwi można było walczyć pół dnia, żeby wszystko dobrze założyć.
Hugo - 13-09-2006, 09:50
A może ktoś z Was się orientuje czy zamek z klapki wlewu paliwa będzie pasował do drzwi pasażera? Ponieważ mam taki zamek z zapasowej klapki paliwa i tam kluczyk wchodzi tylko do połowy i otwiera ją. (klapka jest od innego Colta, ale mój kluczyk ją otwiera-dziwne czy normalne?)
Krzyzak - 13-09-2006, 10:10
Nie będzie.
Marcin Ławacz - 13-09-2006, 20:31
To skoro już jesteśmy przy zamkach, klapkach, itp. to może ktoś wie gdzie w Colcie przy tylnej klapie jest wyłacznik który odcina dopływ prądu do lampki w bagażniku, bo ja dziś szukałem z pół godzinki i pomysły mi się skończyły. Będę bardzo wdzięczny za pomoc w lokalizacji!
Hubeeert - 13-09-2006, 20:33
w zamku
Marcin Ławacz - 13-09-2006, 20:40
Dzięki!
|
|
|