To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Ksenony

franki100 - 22-09-2009, 20:30
Temat postu: Ksenony
Witam czy ktos zakladal do swojej Sigmy ksenony? Jesli tak prosze o podpowiedz jakie wybrac i jak je zamontowac:)
Anonymous - 22-09-2009, 21:24

moja sigma posiada ksenony ale ja kupowałem zestaw nie made in china tylko philips a w lampie musi być podwoja żarówka H4 znaczy żarnik (najlepiej 6000 lub 8000 K) i dodatkowa żarówka od świateł drogowych coś takiego jak to
http://www.allegro.pl/ite...4_koszalin.html

franki100 - 22-09-2009, 22:44

A co ze swiatlami dlugimi??
Powiedz mi jeszcze taka rzecz masz moze foto jak swieca ci te ksenony??

VirMan - 23-09-2009, 10:15

długiesą ok - krótkie w sigmie to bardziewie - zastanowiłbym sięnad xenonami , ale puki co narazie brak czasu i kasy :)
mmatulek - 23-09-2009, 11:32

Też zastanawiałem się nad ksenonami i doszedłem do wniosku, że najpierw polikwiduje spadki napięcia na żarówkach i oddam lampy do regeneracji. Zobaczymy jaki będzie efekt. Zrobiłem tak w moim drugi aucie i było oszałamiająco pozytywnie. :)
lukasz12 - 23-09-2009, 22:40

Ja powiem tylko tyle że dobrze się zastanówcie jak już wsadzacie te ksenony. Przedtem sobie jechałem i jechało sobie za mną coś co prawdopodobnie miało takie ksenonowe żarówki w zwykłych reflektorach. Czasem mam ochotę zatrzymać się i powiedzieć co myślę takiemu delikwentowi co myślę o tych jego lampach w moim lusterku :axe:
Zajc3w - 23-09-2009, 23:39

lukasz12 napisał/a:
Ja powiem tylko tyle że dobrze się zastanówcie jak już wsadzacie te ksenony. Przedtem sobie jechałem i jechało sobie za mną coś co prawdopodobnie miało takie ksenonowe żarówki w zwykłych reflektorach. Czasem mam ochotę zatrzymać się i powiedzieć co myślę takiemu delikwentowi co myślę o tych jego lampach w moim lusterku :axe:

Tylko patrz czy to nie BMW bo na ABS-y nie chciałbyś się nadziać :twisted:
Sam często jak taki idiota oślepia w dzień z jadąc za mną 50 metrów, mam ochotę dać po hamulcach albo żeby mi w kufer wjechał(świstolota nie żal) albo żeby nastukać łomikiem po lampach :twisted:

Tym co im w sigmie mijania słabo świec ą polecam żarówki H4 nie za 3 zł tylko jakieś lepsiejsze kupić i umyć klosze czasem. Jeszcze mogę przejażdżkę mondeo z żółtymi (fabrycznie) kloszami zaproponować dla porównania :twisted:

lukasz12 - 23-09-2009, 23:41

To chyba była na szczęście vectra b. Nie mam nic przeciwko ksenonom ale niech te światła swiecą normalnie - nie jesteśmy sami na drodze. To naprawdę jest uciążliwe jeśli ktoś siedzi na ogonie i dodatkowo oślepia światłami. Ja czasem włączam przeciwmgielne takim delikwentom ale to chyba za mało jest :(
mmatulek - 24-09-2009, 06:59

Cytat:
Nie mam nic przeciwko ksenonom ale niech te światła świecą normalnie
- i tu się zaczyna problem przy naszych lampach , dlatego najpierw chcę doprowadzić do stanu fabrycznego. Kosior może michałnatalya miał kiepskiego specjalistę od regeneracji, a może za niskie napięcie ma na żarówkach. Przecież jak nasze miśki były nowe to jakoś te światła musiały świecić
Szymon82 - 24-09-2009, 08:45

Ja proponowałbym na początek tak jak Zajc3w wymienić żarówki na jakieś lepsze - u siebie zamontowałem philips x-trem power i była duża różnica w stosunku do stanu wyjściowego. Jest cały temat o żarówkach w warsztacie.
mmatulek - 24-09-2009, 09:44

Takie mam i jest kicha. Też mam takie w drugim aucie i jest super.